Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, June 16, 2010

Mengambil keputusan..

Aku dah tukar menu skang ni..
Wpun meloya mual giler sbb tak dapat makan nasi...
Cuba jugak control dengan hanya makan nasi 1 kali sehari..

SEBAB...

Padahal baru 2 minggu je tau pregnantkan...
Masa tau tu maybe dalam 120kg je..

TETIBA...

Aku timbang dgn digital scale baru aku..
Ia adalah 125kg !!!!!!

Maknanya naik 5kg dalam masa 2 minggu..

Dengan mengamalkan makan nasi 4 kali sehari..
Setiap kali makan confirm bertambah..
Nak lauk sedap2 je suh mak aku masak..
Mau tak 5 kilo :))

Baby baru 2cm je dlm perut..
Mak dia dah bantai naik ukurlilit smpi 4-5 cm..
Apa kes?!!! pastu meroyan tak leh kancing kain..

OLEH ITU...

Kerana sudah mula check-up di klinik gomen..
Harus jaga sket makan tu..
Kalau tidak.. harus ngko..
Telan air GLUKOS yang manis tahap hell tu..
Setiap kali check-up..

Wpun orang kata roti tu lagi tinggi carbs...
Tapi at least, makan sikit je dah kenyang lama..

SERIOUSLY...

Aku loya sampai pucat2 bibir..
Betul laaa... NASI BALAS DENDAM kat aku..
Pasal 99HTN tu kot..

Sampaikan tido petang pun mimpi makan nasi taw..

Baby dalam perut tak payah risau..
Tiap2 hari 1 kotak low fat milk.. 1 keping cheese.. 3-5 biji kurma..
.
.
.

5 comments:

Nieja said...

siannye akak..
teruk gak preggy kali ni ek..
sabar la yer kak.. dugaan..

noor said...

zel....makan nasi tapi guna beras herba ponni tuh...makan lauk yg kurang berminyak...rebus2 n bakar....ko mkn muffin lagi la tinggi gula ....
hazab kena telan air glukos tuh...cukup la aku rs sekali...hehe

Sarah said...

salam. dulu time i preggy pon loya makan nasi but kebetulan terasa beras faizah tu.... terus lekat kat tekak. cuba la try test mungkin tak akan loya lagi.

I want to lose weight said...

Akak ni masalahnya bukan loya makan nasi..

TAPI LOYA TAK MAKAN NASI

noradzlina.kamdani said...

huh dasat tu...aku fhm..aku blk JB pun klu ibu masak apa pun aku pulun..so 3 ari blk JB aku bole naik 3 kg...