Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, June 7, 2010

Holiday ke Lumut Part I

Akhirnya berjaya juga mengikuti percutian keluarga mentua aku...
Dah banyak kali depa g holiday..
Family kami tak leh nak join sbb ada je problem..
Paling problem adalah cuti Inche Izman..

Lumut ni kalau nak diikutkan..
Cam setahun tu.. 2-3 kali jugak ler holiday kat sini..
Sebab dekat je dengan Mambang di Awan..
Kitaorg biasa ler.. kalau nak holiday..
Nak dekat-dekat je..

Dulu stay dekat Teluk Batik Resort..
Kali ni stay dekat Marina Cove Resort pulak..
Mmg real punya tepi laut...
Boleh nampak Pulau Pangkor..
Rasa cam kalau berenang.. boleh je sampai.. :)
Tapi makan masa 30 hari 30 malam ler kot baru aku smpi.

Ni pemandangan daripada bilik kamiorg di tingkat 7...
Mengadap laut & taman tema air Marina..
Khaleef apa lagi.. bangun tido je memerap ler nak turun mandi..

Kolamnya boleh tahan ler bersih..
Air pun sejuk segar je..
Tak cam kat Sg Klah.. agak kotor airnya..

Hari tu aku baca... org awal pregnant tak elok mandi kolam..
Tapi cannot tahan ler...
Mmg hobi aku mandi kolam..
Tawakal jelah..
Dah ler masa betul2 awal pregnant hari tu mandi Batu Feringghi..
Yang mmg gila babes punya kotor airnya..

Apa pun.. ucapan terima kasih kepada

1- Abg Ngah & Isteri kerana menaja bilik kami
2- Ayah kerana support makan minum
3- Inche Izman kerana nak bawak bini boyak dia ni...
.
.
.

4 comments:

Nieza Ishak said...

macam best jerk zel hotel ni ... makan bekpes dia ok tak ???

mula la otak aku ni nak tdoo hotel. hahahahah.

** tak boleh mandi kolam sbb takut kena infection klorin, agak2 tut ko len macam ko jumpe doc. Aku pernah kena kencing kotor sbb berendam kes tak tahan gak ... smp sakit ari2.

NaNa YuSoF said...

wah.. best nye kt Lumut ni..
xtau pon tmpat ni best...
bole la nk bcuti kt situ nnt...
mahal x kak?

Azimah@Melati said...

teringat aku lepak sini lepas abih pantang iskandar...ehehehe...

err nieza..bekpes dia hazab sikit kalau ko lambat alamat ko dapat makan kacang nasi lemak je ler.... food dia kureng sikit bagi aku lah tak tau la skrg..time zel pegi nieh time aku haritue..hazab....

tapi dia nyer bilik ngan view adalah mabeles....pastu dekat dengan satu restoren seafood yang aku rasa boleh tahan la jugak.....

I want to lose weight said...

Nieza.. aku satu kali pun tak turun bekpes.. Inche Izman kena melayan segala kehendak permaisuri dia nak sarapan itu.. sarapan ini :)

Nana.. Aku pi ni org sponsor.. so tak tau rege

Mah.. Medan Ikan Bakar Teluk Muroh..
Tapi aku rasa skang masakannya dah tak sedap cam dulu