Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, April 7, 2010

AKU HERAN...

Aku heran apsal bila nak bantuan kerajaan..
Nak kena pastikan...
ORANG TU PENYOKONG PARTI MANA..

Kepala hotak kelian...

Duit kerajaan tu mana datang?
Pembayar cukai ikut parti ke?
Org parti pemerintah bayar banyak...
Org parti pembangkang bayar sikit...

Bila nak pilihanraya ni..
Cam-cam laa pembangunan nak buat kat daerah "INI"
Silap2... jalan depan umah mak aku tu pun..
Boleh dapat persimpangan 4 tingkat taw..

Tingkat pertama pi umah YB..
Tingkat kedua pi umah Pengerusi JKKK..
Tingkat ketiga pi Caltex..
Tingkat keempat tentulah nak pi umah mak aku.. :)

Selama ni.. daerah "ITU" hape pun takde..
Supermarket sebesar TF Value Mart tu pun tak wujud..
Paling nak gah pun..
Tah mana sesat.. tiba2 ada PID Rasa
(kwang.. kwang.. kwang...)


Sikap double standard ni dah selalu sangat kita dengar..
Selama ni pun camtu laaa..
Elok parti ni.. Elok parti tu..
Perangai sama je..

Tiba-tiba aku rasa MALAS NAK PI NGUNDI..
.
.
.

9 comments:

yannalayola said...

huhu.. agenda aper yg diaorg atur pun kita tak tahu.. tapi aku mmg malas nak ambik port bab² nih... since mengundi yg menjadi kewajipan tu pun aku malas... nak isi borang sebutharga majlis perbandaran pun nak kena minta cop dun kawasan.. cam hampehhh jerkkksss....

syida said...

memang hampehhhhhhhhh je.....kalau kipas kuat, ada connection....apa2 pun senang jeeee

cikbedahlaser said...

berapi nmpk nye arini.. ade sikit unsur2 politik.. hmmm

I want to lose weight said...

Berapi sbb yang bertanya soalan itu adalah pakcik kandung aku sndr tau..

Tapi dia bukan tanya aku laa..

Dia tanya adik ipar aku yang buat bisnes keli tuh

fazemy said...

Itulah..kesian. Kdg kita undi mereka sekalipun..yg kaya mereka je..kita yg mengundi ni nasib tetap sama. Sedih..

Ejamaria said...

ikut mcm pakcik I, sokong parti lain, pangkah parti lain, undi kan rahsia... cari makan kata die... hahahaha tak patriotik langsung...

makcikrehan said...

jgn jadi mcm aku sudah... wakil sendiri pon tak kenai... muahahah

noradzlina.kamdani said...

ha ha ha..yg penting diorg invest time sblm election tau..jgn tgu janji manis after that..gigit jari le gamaknye hu hu hu..org bg amik jek UNDI ADALAH RAHSIA

I want to lose weight said...

Kalau bagi takpe..

Ni tak bagi ler nyer kes