Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, April 6, 2010

Hampir 90% dah nak berjaya...

Bukan Khaleef 90% berjaya menguasai bahasa Cina..
Kira pun baru Ee.. Er.. Sam.. Se'.. Wu.. pastu tak tahu..

Tidak jugak berjaya 90% menguasai ABC
Masih lagi A B C D E M O S Z

90% hampir berjaya guna camera handphone snap muka sendiri..
90% hampir berjaya kira 1 smpi 10..
90% hampir berjaya nyanyi lagu Are U Sleeping & Twinkle Little Star..

Tapi mami dia tak cukup bangga lagi utk announce kat blog ni..

Yang mami dia sangat bangga nak umumkan ialah

90% HAMPIR BERJAYA FREE DIAPERS..

Huwaaa !!!

Tepukan GEMURUH CAM GURUH untuk anak mami....

Tak lama pun train budak ni..
Dalam 2 minggu sahaja..
Malam tadi adalah malam pertama dia tido tak pakai diapers..
Tiada incident yang mengerikan..

Lagi 10% yg tidak berjaya itu..
Kt rumah aki dia.. masih pakai diapers..
Tapi aku faham ler..
Umah sanun tu.. fully carpet..
Buatnya anak aku terlupa ingatan kan naya..

Lagi 10% itu juga termasuk tidak dapat membezakan nak kencing dengan nak berak..
Yg mana2 pun.. dia akan jerit..
"MAMI CEPAT.. PERUT DAH SAKIT NI.."

Pas bawak dia bertenggek atas toilet bowl tu..
Tunggu jelah yg mana satu keluar..

Khayra masuk menyelit sama..
Dia ni pun dah besar wpun berat baru 5kg gitu je..
Dah 7 bulan.. tapi ramai orang igt baru 3-4 bulan..
Tkpe laa... elok gak ada yg badan cute miut dalam salasilah keluarga ZALIA ni..
.
.
.

8 comments:

nazliahnazeer said...

yay!tepuk3!clap10!
skrang blogwalking ramai org cite pasal anak potty train n berak. hahahaha.

makcikrehan said...

haruskah aku hantar mencah ke matahari ria thn depan???

khayra persis muka hajah norlia!

Mak Su said...

tahniah Khaleef :)

pearls.. said...

waa... khaleef dah free diapers ek?? adam lak.. jenuh aku suh cakap bila nak kencing ke berak.. dia tetap kencing kat sofa gak.. hehehe...

ala comelnyer khyara...

Ms AiReEn MoHd said...

clap clap lelame pandai la tu....diapers tu slow slow ar ko pun...

hehehe tang amik gambo tu mcm ikut tebiat ko jerk

I want to lose weight said...

Sblm dia pandai cakap..
Aku main heret je dia masuk bilik air every 90 minutes..
Pastu aku naikkan atas toilet bowl suh dia kencing wpun takde kencing..

Lama-lama dia pandai cakap sndr..
Tapi tu laa mana satu berak
mana satu kencing.. tunggu laa apa yg kuar

Snowwhite Zone said...

waaa baguih2... kn ajar budak awal2.. sbb mrk kan nak manjadi org dewasa nanti

noradzlina.kamdani said...

xpe..slowly zel..sok pandai le dak kalep tu