Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, April 15, 2010

Macam bagusssss....

Hari ni budak Ahmad tak berapa sihat..
Batuk ngn selsema..
Tapi takde laa teruk sangat..

Oleh kerana ubat dia hari tu aku tak simpan dalam peti ais..
Aku g ler ambik ubat baru..

Sampai klinik.. aku jengah tgk Dr yg paling aku meluat tu on duty..
So, cancel nak jumpa Dr.. terus bgtau kat budak depan tu..
Aku nak ambik ubat sahaja..

Aku bgtau nama ubat dan dia pergi cari..
Mula-mula dia bagi salah ubat..
Aku cakap laa.. bukan kaler ni, kaler pink..

Pastu dah ambik.. bagi camtu je letak atas kaunter..
Pastu bila aku tunggu cam tongong kat situ..
Dia leh tanya..

"ADA APA LAGI KAK?" dengan nada kerek seolah2 pangkat dia doktor..
Pandang muka aku sipi2 je.. sibuk hadap PC..

Aku cakap ubat selsema mana?

Bangun laa balik dengan malas cari ubat tu..
Pastu terus letak atas kaunter..
Aku pandang je buat muka toye tak puas hati..

Dia wat dek je.. duduk balik depan PC..

"Ubat ni takde arahan ke? Main sumbat je kat mulut anak akak.."

Hokay.. akak Zel dah mula masuk angin kus kus..

Baru laa terhegeh2 cari pelekat.. tulis bape ml..

Jaga kau.. aku jumpa boss ko kat pos office..
Mmg aku adukan perangai MACAM BAGUS ko tu..

Orang kata selalunya kakitangan kerajaan je buat perangai vaviol camni..
Tapi hakikatnya.. semua terletak pada diri sendiri..
Kalau perangai dah mmg haram jadah..
Letak kat mana pun.. camtu laa hamjad nyer..
.
.
.

11 comments:

nurulazham said...

bagik penumbuk jek sekali kak zel!hehe...

nurulazham said...
This comment has been removed by the author.
mama_iris said...

adoi....ada je yg nak crk pasal ekk..hehee...ha,bukan org keje government je ada sikap mcm ni,keje la mana2 pon....ada 1 cerita,semalam kan pegi KKB kan...pastu makan kat gerai makan bawah pokok belakang maybank,garang gile tukang amek order kat situ...nurul order air tembikai.."Takde!"...pastu nurul tukar fresh oren..dia ckp apa taw,"leh tak jgn order air buah....air buah sume dah takde!"....maaaakk aiii!dah la indon!huhuhuhu....mcm aku taw apa yg ko ada,apa yg ko takde...

noradzlina.kamdani said...

wei, klu aku kt tmpt ko pun aku dh hangin 1 bdn

reginarhea said...

biasala...org ni kalau gaji dpt bulan2 cam tu le...
p/s minta no akaun...hehehe...email erk reginarhea73@yahoo.com

I want to lose weight said...

Regina.. knp nak no acc ?

Zulaikha said...

dok hadap computer, mesti layan facebook..Angau lah tu..haha

kakngah said...

klnk mana wey??
bnyk dh klnk kt tnjg tu aku dh pangkah... memula je svc bagus.. dh lama sikit.. mcm hampeh!

I want to lose weight said...

Klinik kat Taman Bernam..
Ala.. area tu ada satu je klinik..
Aku pergi pun sbb klinik panel & dekat dengan rumah aku

.::CeK LaLa::. said...

ko ni nak piyed ke nandung ni zel??
2,3 ari asek nak amukan drakula jer... hehehe.. jgn marah nooO!!
tpi kalo haku pon harus lah menjdi rasukan ablasa gitu kann...!!!

I want to lose weight said...

Tak juga..
Sebenarnya aku sangat hangin dengan Inche Izman..
Tu yang orang lain kena tempiasnya..