Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, April 6, 2010

STOP dieting... START eating..

Tajuk cam bagussss je....

UNTUK SEMUA YANG SERIOUSLY
WANT TO LOSE WEIGHT


MESTI buka web site ini dan dengar betul-betul


Wpun website ini menjual produk..
Tapi info yang diberi adalah sangat-sangat bagus..

Alamak..
Nmpk gayanya kena benti makan biskut Munchy Oat..
Satu lagi yg baru berjinak2 ialah Kellog's Low Fat cereal...
Also not good :(


Ok untuk peserta 3DFC..
Nampaknya kita masih di landasan yang betul..
Tadi siap dah beli sweet potato..
Esok nak rebus wat sarapan ganti Health Cereal yg rupanya unhealthty


Nmpknya lepas ni kena belajar dari wan aku..
Camne nak wat original coconut oil..
Wan aku pandai buat minyak kelapa sendiri..

Air kacang soya yg mengejutkan..
Nmpknya lepas ni kena lupakan air kegemaran aku tu..
Selama ni aku igt artificial sweeteners tu bagus..

Ni sedikit sebanyak yg aku dapat dari web tersebut..
Sila buka dan dengar betul-betul..
Info yang diberikan sangat berguna untuk menurunkan berat..

Cuma sbb ini adalah website produk..
Info selanjutnya mengenai pemakanan tidak diberi..
Nak tahu kena ler beli bukunya..
.
.
.

17 comments:

Ezey Collections said...

jgn keledek ko rebus pastu lenyek buat che mek molek dah le puan zel...huhuhuu

I want to lose weight said...

HEHE...

tk koser aku nk wat kuih

noradzlina.kamdani said...

ezey: wah cek mek...sedap mkn panas2

zel: minyak kelapa..senang jek ko cuma perlu santan beb..tenggek atas api sampaia santan bertukar jd minyak...n terhasil le taik minyak kt tepi kuali...tu yg aku tau le...maaf klu slh
btw..info tu best yek

I want to lose weight said...

Aku pernah tgk nenek aku masak minyak kelapa..

Cam lama gila laa dia buat..

I want to lose weight said...

Aku ni jangankan kata cek mek molek..

Cekodok pun tak pass lagi smpi skang taw

ezey said...

kak ina : betul la tu cara nk buat minyak kelapa...mak pernah buat...

minyak ade lg sebotol mineral tu..x guna pun....

zel : ko kena amik aura MR yang serba boleh..hehehhe

Azimah@Melati said...

aku doakan satu hari nanti ko akan kurus giler giler zel.....aminnnnn..... teruskan usaha anda walau apa pun rintangan.....

kenapa aku dok bayangkan cek mek molek tue cam kuih berkuah ek...hhmmm

Ejamaria said...

zel, yg pasal sweetener tu mmg betul... jgn guna, tak berkesan pun kalau nak diet, guna gula biasa yg halus pun dah ok, tak pun gula perang... ape yg penting KURANGKAN... mesti kurangkan segala yg ada gula...

makcikrehan said...

kak mah gali, sila lihat rupa pizikal cek molek di belog MR yer :P [adalah tidak berkuah hokay]

aku membesar [menggemuk] dgn minyak kelapa taw. maklumla.. org belah2 sana nyok byk..buatla minyak nyok kan. lama tau ambik masa, nk kena peram tunggu esoknya baru buleh ambik 'kepala' minyak tu, masak bukan main lama sampai jadi tahi minyak...

eh, apa kes aku jadi cikgu kemahiran hidup la ni...

I want to lose weight said...

Tulah.. aku tengok nenek aku buat..
Ketiak aku yang berpeluh..
Ketiak dia aku tak tau laa camne..
Nak kacau godek2..
Dah ler pakai dapur kayu api..
Kalau pakai dapur gas takpe lagi

mama_iris said...

minyak canola tu tak elok ye rupanya....tp kalo kat supermarket, kemain lagi harganya...konon2 berdosa kalau beli minyak cap buruh...huhuhu....

roti gardenia breakthru tu elok ke tak ehh??tp dia punye rasa...nauzubillah!kelat!

syida said...

Best tu keledek rebus.. saya suka,saya suka...balik beli jgk lah...wat bekal esok

I want to lose weight said...

Aku dah makan keledek manis tu..
Best !!!

Rasa cam kat Cameron Highland pulak

Faizah_Haris said...

bess laaa ko zellll... cayang ko...huhuhu... aku baru jek rasa nak tarekk dirii sebab rasa cam takmo mengkuruss je dah ni...hehehe.....berat tak naik tapii ada penyusutan badan aaa... baju2 cam dah longgar jek ni...huhuhuhu

Faizah_Haris said...

silap... *berat takmo menurunn

ezey said...

beayku juga adalah statik,,,dah tepu gaknya..tp akan ku teruskan jua..janji berat x naik....

Mak Doyah said...

zel, nak tanya 3DFC tu geng diet yg mana pulak, aku konpius, byk sgt group diet ni...