Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, April 29, 2010

Helper Ibu & Ayah...

Mamat ni bukan buat2 rajin tau...
Dia hanya malas bila tang buat keje sekolah..
Kalau main penyapu, mop, lap mmg rajin...

Kalau pergi kedai..
Mula2 dia main penyapu dulu..
Sapu sana sini..
Pastu ambik kain lap meja..
Terus lap meja berkali-kali..

Meja dah selesai..
Ngasuh Khayra pulak..
Keje dia senang je..
Goyangkan walker yg dh transform jadi rocking chair..

Kecit ni pun dapat upah tau..
Masa election day...
Separuh hari dia kat kedai..
Ayah kasi upah RM10.00.. Ibu kasi upah RM5.00
Terus ajak mami dia g kedai beli pukin baru..
.
.
.

9 comments:

Zulaikha said...

geram betul tengok Khayra!!kalau khayra datang one utama, call lah Ika!!!hehe

ratusiput said...

iakk satu hari dh 15 hengget.kalau sebulan tak pasal2 dpt 450.kalau camni...zel!!!!!!!!ckp ngan mak ko aku nk part time kat kedai dia...(nanti bleh pulun cd korea satu kedai)...ehehe..

Mia-Ina said...

suke tgk khayra..comel

I want to lose weight said...

Ika.. Khayra dah 3 kali pergi One Utama..

Dia dalam gambar je nmpk debab..
Sebenarnya kecik sangat.. cam baby baru 3 bulan saiznya..

Ita..

Baik ko keje ngn aku je..
Keje lipat baju..
Aku bagi upah.. 2 set DVD baru sebulan :))

Flo Alfera said...

wah..rajin nya Kalep! Kecil2 dah pandai tolong buat kerja.

Ms AiReEn MoHd said...

hahahaha sgt best...aku nak dtg kedai ko..tapi aku nak budak kukin ni serve aku leh???kekekekek

Mamma said...

aku tak percaya kimi dilepas buat camtuh..sebbnya dia akan ke jalan..
penah dia lari pecut menuju ke jalan..aku menjerit sampai 8km pun leh dengar!..
nasib tadek kete lalu..
menggeletar aku rasa takdek lutut dh time tu

I want to lose weight said...

Dulu dia rajin gak pergi jalan tu..
Merajuk je terus tuju ke jalan..

Ada satu hari tu..
Dia tgh wat perangai..
Tiba2 polis trafik 3 org benti minum kat kedai..

Ketar lutut dia aku kata polis tu dtg nak tangkap budak main tepi jalan

I want to lose weight said...

Lagipun yg depan kedai tu bukan jalan besar..

Lepas longkang baru jalan persekutuan