Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, July 11, 2010

Aku tau je...

Aku tau sangat2 apsal masa peknen tak leh minum air gas..

1- Gas tu sangat tajam...
2- Gula sangat tinggi..
3- Sejuk tak baik utk badan angin...

TAPI...

Tak tahan wei...

Bangun tido hadap toilet dulu..
Muntah air rasa oren pahit tu..
Pastu sepanjang hari..
Mulut dan hidung tu rasa cam angin kuar masuk...
Kat tekak cam ada benda tersangkut dan sudah basi..
Harus dikeluarkan segera..

Minggu lepas tahan jugak bantai minyak cap kapak..
Minggu ini sudah tidak berkesan..

TAPI

Yang peliknya.. bila aku makan nasi kat umah mak aku..
Tambah 2 kali pun.. leh kekal dalam perut..

Kalau makan kat tempat lain @ masak sndr..
Confirm muntah smpi perut rasa nak terburai...

Huhuhu.. kalau bukan gegirl.. frust menonggeng laa aku..

Tapi kalau boy bagus jugak..
Senang aku tak yah nak renovate buat 2 bilik..
Kalau boy depa leh duduk sebilik smpi nak dpt menantu..

Pastu tau jelah anak pompuan skang..
Bukan senang nak kawal...

Tapi kalau takde anak pompuan..
Kang aku tua.. sapa nak jaga?
Anak lelaki aku tak harap laaa...
Confirm ikut telunjuk bini dia punya..

Eh, melalut dah ni.. tadi nak citer pasal air gas..
Hahaha.. dah laa banyak entry satu hari..
Tak berkualiti lak tu..

ANDA RASA TERTIPU TAK?!!!!


.
.
.

12 comments:

Farra Dhelina said...

haha klaka lah kak zel ni..suka skrip bersahaja akk ni..

kak, minum air gas mmg sedap, tp klu kena minum air gula cmno?? aduiiiii...

noor said...

aku rs kalo tak larat asik muntah n pening, elok ko duk rumah mak ko jer...cam aku dulu ms ngandung tak leh duk umah sendiri, lg syok duk umah orang...bila duk umah orang sihat jer tak der pening pale..hahaha

I want to lose weight said...

Tulah... 22hb ni adalah temujanji air gula from hell yang pertama...

Tgk laa apa nak jadi kang

I want to lose weight said...

Noor...

Duk umah mak aku mmg best..
Tapi masalahnya..

Anak buah aku ada 2 orang..
Bergabung pulak dengan Khaleef...
Dah jadi 3 orang..

Menang takkan dapat berehat punya...

Lagi tambah sakit kepala

syida said...

kena control air gas nie...gula tinggi...takut kena kencing manis....bahaya tu......

Zel kena bawa bekal dari rumah la ...mungkin perut boleh accept...

Beattey said...

aku masa peknen ni hari2 bantai air gas zel..nak elak muntah,,,,

Mimy Hamid said...

tak sama sekali....kelakar kak oii

FAIZA AMIR 2001 said...

ZEL: air tangan ibu memang best:):)

Farra Dhelina said...

ha dh kena minum air gula??? eeee sy klu teringt rasa mns dia tu..mak aiiii geli geleman di buat nya!! smpai skt otk nk mgelak dr minum air gula! blh weng lah kejap lepas minum air gula tuh..adeiii

iswatie "colours of life" said...

fuh mmg nikmat weih dpt minum air coke tuh...dulu 3mons early risau gak nak minum coz tajam kan but inum gak seteguk buat rasa..hehehehehehe

bab2 minum air gula x ada hal la kot coz aku x kena.kalu dr siti smc suruh minum air gila..aku tukar gynae kang..hahahaha

ibh said...

hahaha..kalau mcm tu..ko kena hangkut kain baju pindah sekejap rumah mak ko la zel..Dah tekak ko bleh serasi ngan masakan mak ko jer..nak wat cam ner..

I want to lose weight said...

Watie.. aku lum jumpa lagi dr siti.. nnt dah masuk 5 bulan baru pergi..

Ni tgh melayan dr klinik kerajaan ler nih...