Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, July 26, 2010

Hospital....

Belum abih lagi citer spital2 ni...
Hehehe.. maklum laaa dah pendam hampir seminggu...


Ni ler Hospital Slim River...
Dulu aku selalu gak mai sini..
Time Kayra pas lahir.. lama gak dia dok spital ni..

Aku smpi kat spital ni hari tu dalam kul 4.30 pagi..
Masa ni bergulung dah sakit perut..
Tapi tak dapat ubat apa pun..
Kalau dapat ponstan sebiji pun tkde laa aku sakit sgt...

Dah ler sakit perut cam nak mampus..
Setiap kali tukar doktor..
Tiap kali tu laa aku kena ulang citer apa jadi..
Pastu kena citer pasal sejarah2 perubatan aku..
Kat Slim ni jer... 4 kali dah ulang citer...

Pasal terlalu sakitnya perut aku time kat sini..
Tu yg doktor HSR confident sgt smpi Ipoh aku terus operate..
Sekali tu.. elok je ambulan jalan..
Sakit perut aku pun hilang...


Pastu smpi ler aku ke HRPB Ipoh ni..
Masa kat emergency... sekali lagi ulang citer kronologi sakit perut aku..
Nurse dari HSR dah lesap pi Mc Donald..
Tinggal aku terkontang-kanting dalam emergency..

Lepas 2 jam dalam emergency... dapat ler masuk wad..
Wad 6B katil no.1..

Keadaan dalam wad tu..
Cam lepas perang tau..
Penuh sarat dengan org sakit..
Aku yg tak berapa nak sakit ni..
Memang kena tolak laa sana sini..

Mula-mula dapat katil.. bantal pun takde..

Hajah Norlia tgk aku ditolak dgn katil ke sana sini..
Muka dia sikit2 dah berubah..
Cam dah ada rambut singa keluar dari celah2 tudung..
Mata dia dah mula mencerung cam helang cari mangsa...

Hangin dah naik kepala ler tu..
Tgk anak manja gebam gebum dia kena tolak sana sini..

Aku tak salahkan pun doktor2 dan nurse2 kat wad 6B tu..
Depa sumer baik-baik.. peramah..
Tak cam sogokan fitnah kata nurse gomen biadap..

Tapi...
Ramai lagi yang lebih sakit dari aku..
Dalam tu ada yg tgh koma.. tgh nazak.. baru operate..
Sumer dok sekali satu wad..
Keadaan wad tak yah citer la kan..
1 kipas siling.. kena kongsi 6-8 katil..

Depa tanggal je urine caterer tu..
Aku terus mintak discharge..
Nekad dah nak cabut lari..
Jarum drip kat tangan.. aku pi kat kaunter nurse..

"Doktor kata boleh kuar.. Tolong tanggalkan ni.."

Maka berjaya laa aku cabut balik ke Tg Malim..

Tamat laa citer hazabedah aku kat spital gomen..
Bil tak tau laa kena berapa..
Rasanya kurang kot dari rm30..
Setimpal la tu dengan layanan yang aku dapat..

Sekali sekala kalau menteri2 sakit..
Depa patut masuk wad kelas 3 ni..
Baru depa dapat tau apa perasaan rakyat jelata golongan bawahan ni..
.
.
.

5 comments:

Natrah Norlin said...

saya setuju dengan saranan sis..sekali sekala patut dorang try layanan di kelas 3..tapi dah nama menteri..walaupon dok kelas 3..tetap dapat layanan baik punya...

I want to lose weight said...

Tapi masa kat PMC..
Akak jumpa menteri gak tau..
Tapi nama terpaksa dirahsiakan..

Gaya cam teman seseorang bersalin..
Nak kata isteri skang..
Lain sangat rupanya..

Nak kata anak..
Takkan laa ayah dia lak tunggu smpi esoknya..

Ni kalau masuk forum cari.. hot tau

m.q said...

hohohoh...gossip hangat ni
hazabedah tol...hihihi

I want to lose weight said...

Bini muda la tu kot..
Tu beranak kat Sg Buloh...
Kurang sket exposure nyer

noradzlina.kamdani said...

ye la zel sebenonye yg nurse atau doktor yg berperangai biadap cuma small number jek, yg len bek2...

aku dh rs bersalin spital pilah dgn spital JB Ya Allah sgt jauh layanan yg diberikan....

kt pilah doktor n nurse bek2 jek ckp pun elok jek
kt JB hu hu hu aku TOBAT, aku branak pun xde ditutupnye pintu bilik bersalin huuuuuuu