Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, July 14, 2010

Sweet Sour - Nasz


Oleh kerana mgu ni tetiba mood membaca sudah marey..
Mmg membaca jelah kejenya..
Org time peknen banyak2 baca Quran..
Aku lak banyak2 baca buku citer..

OK citer ni aku kasi 4.5 bintang..
Memang best giler wpun ayatnya agak selamber..
Dan kurang sesuai dengan jiwa aku yg dah 30-an ni..

Citer pasal Alia Akma.. yang selama ni bercinta dengan Zarul..
7 tahun depa bercinta tanpa declare..
Kira main faham-faham sendiri jelah..

Sampai laa satu hari.. tetiba Zarul dtg anto kad kahwin dia..

Alia ni frust gile menonggeng smpi hidup meraban..
Makan tak tau apa rasa.. Tido mata bukak..
Mandi basah.. ada ke sapa2 mandi tak basah.. kecuali Tayamum..

Lepas gi persandingan Zarul tu..
Baru dia nekad nak start a new life..

Satu hari mak dia called.. bagitau Zarul masuk meminang..
Dia dah excited.. sbb dia igt Zarul pinangkan dia utk jadi bini no.2..
Rupanya Zarul pinangkan dia untuk abang kandung Zarul, Joe..
Pasal Alia ni nak selalu dekat dengan Zarul.. dia terima pinangan tu..

Ok.. citer best mula lepas Alia kahwin dengan Joe..
Terus terang dia bagitau Joe yg dia cintakan Zarul..
Zarul lak dok asyik cari kesempatan nak bersama dengan Alia..

Joe pulak terpaksa menahan sabar dengan kerenah bini dia..
Sampai laa satu hari dia hilang sabar...
Jeng.. jeng... jeng...

So, apa yang terjadi pada rumahtangga depaorang..

Kome kena beli buku ni sendiri kat kedai...

Akak takde jual bahan bakar berbentuk buku :))
.
.
.

6 comments:

kakngah said...

kompem
yg ni msk senarai carian gak...

cikbedahlaser said...

aargghhh argghh baru nk feeling2 baca...

x nak bg spoiler ke??

Kak Mah said...

aku dah ada buku nieh dah baca dah pun..... intipati cerita okey...tapi bahasa bagi aku out sangat sangat...cam karangan jek....serius...huhuhuhu..lain orang lain seleranya..... terbeli sebab terpengaruh ngan kakak-kakak kat kedai buku tue..huhuhuhu...

haku rasa buku ini akan masuk senarai jualan second hand..saper nak beli!!!!!!!!!!

Zulaikha said...

CIS!!kalau nak cerita tu, biarlah cerita sampai habis kak oii..

tension aku!!hahaha...

I want to lose weight said...

Mana leh citer sampai habis..
Nanti orang tak beli buku ni..

Sapa nak support industri kesusasteraan melayu..

Kalau beli John Grisham leh berabih puluh2 hengget..

Apa sangat laa kalau novel melayu setakat 20 hengget :)

susi said...

hai zel...

hobi kita ni asik sama jer...layan novel time pegnen...rasanya atas katil tu dah bersepah2 novel...tak ingat laki dah..ahahaha..rasanya time pantang mmg tak sempat membaca...sll koleksi tak penah simpan...beli jer..dua ker 3 ari..abis dah baca..khatam...kalo quran tu..ya allah...nak khatam satu juzuk pun berminggu2...punyala kronik..harapkan surah2 pendek jer..aperla nak jadi....