Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, October 21, 2009

99 HARI TANPA NASI

Amacam ?!!!

Sudah ramai mau join..
Ok bagi sapa-sapa yang nak join...
Kempen ini akan bermula pada 1 November 2009..
Dan akan tamat pada pada HARIJADI saya yg ke-31
Iaitu pada 7 February 2010..

Tu yang jadi 99 hari tu.. kalau 100 hari ia akan tamat pada 8/2/10

Oleh itu.. sebelum 1 Nov.. sila siap sediakan diri anda..
Bukan suh MAKAN SEBANYAK MANA SEMPAT taw...

Mana yg makan nasi 3 kali sehari tu..
Slowly kurangkan ke 2 kali.. then 1 kali...
Supaya badan anda tidak mengalami renjatan bila tiba2 tak makan nasi..


Syarat-syarat

1- Sila ambil gambar berat & gambar diri sendiri pada 1 November. Ikut suka nak publish kat blog boleh.. takmo pun takpe..

2- Kemudian track berat & ukuran badan anda sendiri.. ikut laa bila2 suka.

3- Jika anda makan nasi dalam masa tersebut..

SILA RASA BERDOSA
PADA DIRI SENDIRI
.


4- Kalau boleh.. snap gambor nasi yg anda makan, dan publish dalam blog... geng-geng lain boleh bagi kritikan pedas supaya anda lebih rasa berdosa..

5- Hari ke 99... WAJIB snap gambor berat & gambor anda terkini..

6- Emelkan pada spiderx_woman79@yahoo.com gambar-gambar hari 1 dan hari 99 berserta dengan loss weight percentage.

Kira ni senang keje ler... kome catat sendiri-sendiri je..
Nak wat 2 kali timbang je pun boleh..
Nak timbang tiap2 hari pun boleh..
Yang penting ada berat hari pertama serta hari terakhir..


PEMENANG !!!!!

Anda akan diberikan
BAUCAR PERCUMA BERNILAI RM99.99

oleh
BROOCHBIZZ..
Anda boleh pilih sebarang brooch/gelang/cincing/butang baju di broochbizz
dan saya akan pos kepada anda secara PERCUMA !!!


Banyak tu wei... Boleh taja seluruh keluarga punya brooch untuk raya 2010.

Kalau aku yang menang.. hangpa gigit jari jelah.. :)) kondipeeeeennnn

Sapa-sapa lagi yg nak taja hadiah.. leh cakap kat aku..
Lagi banyak hadiah lagi bestkan..
Apa-apa jelah yg korang rasa boleh menaikkan semangat peserta...
Bagi kek ke.. baucar makan2 ke.. bagi tudung ke...
Bagi duit ke.. bagi baju ke..


p/s : YANG BERMINAT SILA TINGGAL NAMA & ALAMAT BLOG ANDA DI RUANGAN KOMEN.
.
.
.





59 comments:

adikmanje@ellyazarmilia.blogspot.com said...

RIZMAZARMILIA BINTI ABDUL WAHAB
LOT 7, JALAN SS 13/2, SUBANG JAYA INDUSTRIAL ESTATE,47500,PETALING JAYA, SELANGOR.
(ZEL..ALAMAT OPIS YE...)

adikmanje@ellyazarmilia said...

alamak..haku siap letak alamat opis la pulak..silap baca tadi...
kira ok la...alamat blog dah ada kat atas tu....kira siap2 kasi alamat kot2 haku menang...hahahaha

Mia-Ina said...

aduh,.tajuknya 99 hari tanpa nasi..tp klu x silap kat syarat...boleh makan nasi 1-2kali...ok ke?

@ realnya x makan nasi langsung dlm 99 hari tu.

aduh, boleh ke aku ni?

ups, x boleh..aku 1 hari pun kena amik at least 1/4 nasi..klu x mati kutu aku x leh buat keja..silap2 emosi x menentu..haha

pd sape yg bertahan..silakan..takut nak seksakan diri..amalkan diet mcm biasa jela..yg ptg sihat..ada org gemuk xde penyakit pun ada tau

Farra Dhelina said...

nak joinnnnnnnnnnnnnnnnnn kakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!! cam bestt jeeeeeee

ni my details

FARRA DHELINA MOHAMMAD DAHALIM
LOT 1242 BT.40
KG OLAK LEMPIT
42700 BANTING
SELANGOR

Farra Dhelina said...

eh my blog hehe
http://farrasdiet.blogspot.com :))

gebu's fairy tales said...

ahkak..i nak join

tembamgirl09 @ lizzy bardott (FB haha)

http://gemokzz.blogspot.com

(camno nak add akak?pakai email spider tu ke?)

I want to lose weight said...

Heheh adik siap bagi alamat pejabat... cam konpem menang je nak dapat brooch ;)

I want to lose weight said...

Kira tak leh makan nasi lansung ler ni..

Sapa-sapa yang tak boleh..
Tak boleh join ler..

Ni kira 99 hari tak leh sentuh.. Tapi kalau ada org ugut suh makan gak.. makan jelah.. :))

Bagi yang tak biasa tak makan nasi..
Dalam tempoh bersedia lebih kurang 8 hari ni... cuba2 ler dulu

I want to lose weight said...

SYARATNYA TAK BOLEH MAKAN NASI..

TAPI NAK MAKAN BENDA LAIN IKUT SUKER LER..

CUMA NNT MGKN BERAT TU TAK BERAPA NAK TURUN

I want to lose weight said...

<<<<---- balas komen sambil melantak nasi lemak :))

Mama Safiyyah said...

boleh rasanya...sebab sekarang pun dah 3 minggu tak makan nasi.....hehehehe

kita pun nak join utk memeriahkan suasana.....

Faizah_Haris said...

nak joinnnn nak joinnnn...TAPI kannn....huwaaa besday saya 1 feb maaaaa...hukss3....besdayy takyah makan nasi kah saya?...ahakkk NAK JOIN GAK laaa eh...:P

NOORFAIZAH SILIN
JABATAN OPOM &PERIO
FAKULTI PERGIGIAN
UM, 50603
K.LUMPUR

Beattey said...

kalau aku nak taja kek macam ner plak nih....

bukan leh pos2...

bagi idea sikit zel...

kita buat macam TBL la..ada denda kalau makan nasi...

baru ade budget nak beli hadiah...

oli said...

macam nak join juga
best
nak cabar diri sendiri yang tak pernah tinggal nasi lebih dari 2 hari...
.
.
tapi
macam mana kalau sawsomi suruh makan nasi?
kalau makan, berdosa pada diri sendiri
kalau tak makan, berdosa pada somi?
huhuhuhuhu
.
.
.
99 hari bersamaan dengan 3 bulan...
boleh ke?
.
.
.
makcik rehan?
hoiii makcik rehan...
tak join ke?
.
.
.
ni detail saya
oli
http://sawsawlady.com

I want to lose weight said...

Sapa yg nak makan nasi tu..
MAKAN SAJA !!!

Takde masalah..

Tapi SILA RASA BERDOSA !!!!

Aku nnt konpem berdosa besar masa kat holiday kat Langkawi nanti..

OLI..

Klu sawsomi suh makan..
Ko angkat baju kasi dia tgk lemak kat perut...
Mst dia bagi sokongan padu..

Klu aku tunjuk laki aku..
Dgn dia2 sekali tak jadi makan..
Loya !!!

Kaseh said...

okeh aku nak join.. ni alamat blog aku.. walaupun ko da tahu blog aku mana satu..saje bg supaya ko rajin singgah n klik2 nuffnang aku..hahha

http://transformasi2009.blogspot.com

p/s: kalau aku da join contest ni pastu aku masuk TBL gak tak salah kan zel kan kan kan...

Azimah@Melati said...

ekekekeke...aku takut 1hb aku lupa nak snap snap gambar ngan timbang berat....tapi rasanya boleh kot...ahakssss...

zel aku join..insya'allah.. 100 hari yer....

kalau makan nasi cuma rasa berdosa jek kan....kalau dalam seminggu haku dok tala nasi jek secara rasminyer aku terkeluar dari senarai...ekekekeke

blog haku http://azimahas.blogspot.com kah kah kah kah..cam iye iye jek haku nieh....

mama_iris said...

Nurul Huda Binti Resad
nickname:mama_iris

www.nurulazmichenta.blogspot.com

kak,kalo terrrrrmakan nasik,penyertaan dibatalkan ke idok??uhuhuh....

kak...kasik le tajuk rasmi entry pasal contest neh...biar semua standard..

Wan said...

Saya nak join gak...baru semangat nak turun berat badan

My blog: http://miss-know-how.makmalcyber.com

Wan said...

Saya nak sponsor hadiah jugak boleh ke?...saya akan sponsor batik sutera dari Kelantan 4m kepada pemenang.

My Details:
Wan Ahliah bt Wan Ismail
Lot 3637-D3, Jalan Masjid,
Bt 9, Kebun Baru,
42500 Teluk Panglima Garang, Selangor

Phone: 017-4124852

kak long said...

nak join..join...
Bukan pasal hadiah..tapi pasal nak teman kan ko zel..ehehhe
Syiok jugak puasa nasi beramai2..

Aku tak de blog boleh tak join ?
huk huk huk ...

Anonymous said...

salam tuan rumahhh....

NAK MASUK CONTEST...NAKK..NAKKK

YEEEHAAA...MARI2 KITER JGN MAKAN NASIK SELAMA 99 HARI YERKK....HARI NIE KAK ZUE SENDIRI TELAH MULAKAN KEMPEN SAY NO TO NASIK...HEHEHE.. SEJAK TELAH BERPINGGAN2 NASI YG BERJAYA KU TELAN SEPANJANG OPEN HOUSE NIE....

JANGAN MAKAN NASIK TAPI LEBIHKAN AIR MINERAL YERKKK...

http://azueriena.fotopages.com

eynda said...

Nak join jugakkk...

Nama : eynda
blog add : http://meandmylife1376.blogspot.com

Address rumah nanti le kalau menang hihi...kalaauuu :-p

Ely Zarina a.k.a Babylicious said...

zel...nak joinnnnnnnnnn....
Ely Zarina Aman
L1-02-05 Taman Tun Perak
56000 Cheras, KL

Beattey said...

Zel..aku ko jgn lupe..

Noor Beattey Binti Buang
No 35, Kg Sg Penchala,
Jalan Damansara,
60000 Kuala Lumpur

Ely Zarina a.k.a Babylicious said...

lupa lak...blog haku
http://mycutest-doubled.blogspot.com/
(still x hupdate...huhuhu)

NaNa YuSoF said...

hehehe....
mnarik la...
"99 hari tanpa nasi"
.
.
.
Insyaallah...
saya akan cuba...

NOORLIANA BINTI MOHD YUSOF www://diarymanja.blogspot.com

MY HEART said...

Salam,

Saya nak join gak

Nama: Avelyn Alias
Blog: www. avelynstorytelling.blogspot.com

warine said...

sy nk join..

http://warine.blogspot.com/

Dilily said...

harus join hookey....

http://lily280477.blogspot.com/

Ayu Miskim said...

wei bagusnyer ko buat 99hari tanpa nasi ni..bagus sangat..aku baru nak buat
TBL Ukay Perdana kt diri aku sorang2 aje hehe..

nak joinnnnnnnnn...
Zel aku kompom nak join..
pehtu aku nak sponsor present skali..
cupcakes! hahaha..dah penat2 turun
berat badan, boleh ke dpt present cupcakes??huhuhu

aku email address n gambar aku pd 1nov nanti yer!

Cik Adek Manes said...

pssttt, kakak..
nak join laa..
count me in..
alamat umah nnti I email kt u..

my blog url : http://einz2shape.blogspot.com

I want to lose weight said...

ALAMAT UMAH TAK PAYAH BAGI DULU..

DAH MENANG KANG BARU KASI

niena..(,")(",)... said...
This comment has been removed by the author.
niena..(,")(",)... said...

kak zel..kite join....
nienazakaria.blogspot.com

aBoi said...

nak join jugak lah...
count me in..

http://www.duniaaboi.blogspot.com

POSH76 said...

beb wa pun nak jointlah

aku pun dah naik tembun dah lepas raya ni...harusler joint geng diet balik....

http://posh76.blogspot.com/
lagi ko nak apa yek...sumer leh makan kan...except nasikan...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

nak join nak join
sejak raya nie.....kg bertambah2 naik tau...tensen jer...

so nie detail saya yerk..

zana
blot : http://mezanna08.blogspot.com

now, berjaya x makan nasi dah 3 hari dah....tp yg lelain tu makan ler jugak kan...cuma x sentuh nasi jer lagi nie....

Mar said...

sis, mar nak join jugak!!

http://chempakasari.blogspot.com/

Elisa said...

Nak join jugak :D

Elisa Idris
Lot 100, Kalumpang

Elisa said...

Nak try juga.
Elisa Idris
Kalumpang

Mama Azlina said...

mama pun nak join gak..since mama pun dah start nak diet nie...jom kengkawan..kita sahut cabaran nie...

blog mama: http://mamaazlina.blogspot.com

I want to lose weight said...

Penyertaan makin bertambah nmpk nyer... CHAIYOK..

Esok aku akan compile sumer nama peserta dan wat list kat depan

"Asma" said...
This comment has been removed by the author.
"Asma" said...

asma pn nk joint gak..
ni alamat blog asma..
jgn lupa mskn nama asma dlm list k..
http://journaldietku.blogspot.com/

TQ dear..

leeja said...

Saya nak join la awak...

nie alamat blog sy. http://mrshanif.blogspot.com

qellissa said...

nak join gak...nk kurus gakkkk

cikbedahlaser said...

heheheh saje nk try test.....


SITI RAFIDAH SAMSUNANWAR
pidah_kawai@yahoo.com
22a-2 jln sp5/3 seksyen 5 tmn serdang perdana 43300 seri kembangan
selangor....

gambate!!!!!

norhasniza said...

aku tak pecaya aku bole buat tapi belom cuba belom tau kan.i nak join gak hehe...http://hanisofia.blogspot.com

Lela said...

zellll, aku pun nak join gak la.....

dah tutup lom?

double loony said...

kak, nak join sekali. :)
hopefully belum tutup lagi.



http://doubleloony.blogspot.com

MAKCIK REHAN said...

Tak berseri la contest ni kalau sohabat qorib empunya belogni tak join kannn...

Dengan ini, saya yang bernama Makcik Rehan berbesar hati [dan besar badan] menjoin contest ini.

Belog kurus saya [tatau bila zamannya nk kurus pon] adalah seperti berikut : http://diary-diet-makcik-rehan.blogspot.com

kalau masuk belog makcik, jgn lupa kelik iklan 18 kali yer.

sekian.

p/s : Oliiiii... here i come!

Mey Mey said...

nak join...
motipersepsi.blogspot.com

-mimi-

ayunie353 said...

nak join juga

wanna said...

akak sy nk join jgak.
mcm best jerk contest nie..

ini blog sya

cikwanna.blogspot.com

cik kema said...

akak..leh tak saya nak join gak?plz..say pon tgh smgat myahut cbaran org tsyang+kawan2..
add: Blok A-3-10 taman dahlia
bandar baru salak tinggi
43900 sepang

~ n0ra ~ said...

Huwaa!!! Mmg dah takbleh join yer?

Takperlah... Akak buat sendiri2lah. Walopong sebenarnya baru nak buat & MUSTI akan kantoi jugak nanti. Atleast tgk korang semua, ada sikit semangat.. tQ darling...

Akak ADD ur blog utk semangat yer...

rene descartes said...

I started to use viagra
a month ago, since then my life is much better, my wife is so happy,
I will sure continue to use it, next time I will try viagra alternative
,
I went in for a physical that my work required. He gave me cheap viagra
next time I will try like cialis online
I will go and buy cialis online


I originally buy viagra
from my Doctor when I went in for a physical that my work required. He gave me Viagra

Sample Pack that had six pills. I tried to buy viagra
before without any luck. the next night (Friday) I viagra online
purchase viagra
Pill, but that I was just super horny. We had a very good sex session- she had an orgasm, and I was able to keep it up during "reverse cowgirl", which is her favorite sex position. Last weekend while we were playing around, she even took a picture of erections to show her girlfriends at work! At first I told her "no way".I am not sure yet if I am going to use viagra alternative
like cialis online
or to order
Discount Viagra

Generic Viagra
some place but I am not sure if it is safe,also I never used it before, I think I will Buy Viagra online

buy viagra
cialis online
then to buy cialis
online,Doctor gave me various samples to choose from:
viagra no prescription
and ,Cialis Online
,







phentermine

Buy Phentermine Online

Buy Phentermine Online

Buy Phentermine Online

Buy Phentermine No Prescription

Buy Phentermine Online

Buy Phentermine Online

Buy Phentermine Online

Buy Phentermine Online

Buy Phentermine No Prescription

Anonymous said...

Generic Viagra is an oral treatment drug that has been developed to combat erectile dysfunction. The fundamental ingredient within the product is sildenafil, which essentially serves to work within the body, through the improvement of the blood supply into the penis, thus along for firmer, longer lasting erections.Generic Viagra can be effective in achieving an erection as quickly as 30 minutes after it is taken. Generic Cialis can be active in achieving erections for up to 36 hours. Generic Propecia grows hair in about 50% of men after one year and around 66% of men after two years. Overall, around 85% of men do not lose any more hair while using Propecia. Viagra has helped millions of men with erectile dysfunction achieve improved erections. This pill is shown to help men get and keep an erection for successful intercourse. Generic Cialis gives good results and treats erectile dysfunction problem effectively. Generic Levitra is available in 20-mg tablets and is taken only when needed. Take Generic Levitra no more than once a day.