Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, October 12, 2009

Hampir Berakhir...

Satu lagi hari keje yang sungguh bosan bakal berakhir...
Sejak kebelakangan ni..
Pengunjung PID semakin berkurangan..
Sehari tak smpi 10 orang pun..
Ini laa petanda-petanda PID makin tak relevan

SEBAB APA TAK RELEVAN

1- Streamyx 528kbps.. sangat tak relevan utk dikongsikan bersama-sama 12 PC + 2 Laptop bersama-sama... sedangkan 1mbps pun dah cam lahanat..

2- PC zaman jahiliah - masih mengekalkan PC-PC yg monitor sebesar TV zaman dolu-dolu. Dengan RAM yg sgt jahanam.. Tambah pulak dengan masalah "hanged" yg sangat berleluasa sekarang ini.

3- Office 2003 - masih relevan jika anda bekerja di Kilang Tempe. Paling advance keje yg menggunakan PC adalah seperti menaip surat, buat invoice dan key-in data-data ringkas.

Hello !!!! nak masuk 2010 dah ni wei...

4- Printer serba hazab - Spooling pun makan masa 2-3 minit.


Oleh itu, pengguna-pengguna tegar lebih berminat menggunakan CC yg caj RM2 sejam. Wpun PID boleh guna FREE.. tapi apa kejadah duduk sini 2 jam, tapi maklumat yg boleh didapati hanya 1/4 dr yang dikehendaki. Lebih baik bayar utk sejam tapi dapat 100%. Time is very gold hokay.

PID hanya akan relevan bila musim cuti sekolah dan lepas SPM..
Masa ni ramai org.. tp bukan guna nak belajar..
Belajar pun sbb nak dapat sijil...

So, pada pendapat anda..
Apakah nasib PID selepas 2010 ?
SE Club.. apa relevannya dengan masalah PID ?
Segala hape karnival sumer tu.. apa PID dapat ?
Enterprenuers.. Apakah sumbangan anda pada PID ?

OK PID-PID.. ada BRAN nak jawab soalan-soalan ini..
Akak bagi hadiah BEST punyer....

P/S : Dengar cerita.. GANJARAN 2008 adalah bakal TIDAK DAPAT kerana masalah pertukaran Kementerian.. Dengan ribuan alasan... Sila HANGIN ye dengan kenyataan ini.
.
.
.






3 comments:

ezey said...

sib baik 2008...dan aku telah menghabiskannya secara berhemah...hahahha

niena..(,")(",)... said...

2010 yang kabur...huhuhuhu....!!!!
pape pun kena terus kan keje sampai hujung 2010...sambil mengambil langkah selamat dengan mencari lubang-lubang keje yang lain atau...buka je business...mcm kak zel kan...hehehe..!!

CiK NuNu said...

hurmm... dh byk sgt komen hal2 PID ni.. tp x gak amik tindakan... buat report berjela2 pun.. mcm dh x berguna...