Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, October 20, 2009

MY JouRNeY To KELAUT !!!!

Hehehehe.. tgk tajuk konpem dah pahamkan..
Hari terakhir puasa.. mmg suka banget..
Tiba-tiba 114.7kg..
Lepas buka puasa.. 115kg...

Tulah.. SUKA SANGAT !!!

Lepas tu raya tak hengat donia..
Makan nasi at least 2 kali sehari..
Pernah jugak bantai 3 kali sehari..

Naik timbang takmo..
Konon-konon tak nak perosak mood raya..

Sekali ni dah abih raya naik timbang..
Baru HADOI !!!!

118.7 kg hokay....

Ada akak belajar kat PID tegur aku hari tu...

"Dah bape bulan?"

Aku pun wat lawak bangang ler...
Kasi cover sket..
Malu sapa ntah yg aku nak cover sebenarnya..
Malu aku ke.. malu orang tu...

Aku jawab...
"Dah bulan Oktober skang ni. So 10 bulan ler di tahun 2009"

Sambil wat sengih kerang busuk...
Akak tu pun ikut ketawa malus-malus laa bersama aku..

Perut aku mmg naik giler skang ni...
Kalau dilihat tanpa pakaian (TOLONG JGN IMAGINE !!!!)
Mmg cam dah 8 bulan.. cam dah sarat bebenor..
Baju pun ala2 sengkak gitu..

Apa nak buat ni ek..

Haruskah lancarkan...

~100 HARI TANPA NASI~

Tapi aku takmo wat sorang-sorang..
Ada tak sapa2 nak joing-moing ?
Kalau termakan nasi dalam masa 100 hari tu..
Sila denda diri sendiri dgn apa2 denda yg korang suker..
Yang rasa mmg kejam giler..

CONTOH

Hari ini saya makan nasi dinner..
Dendanya...

HUJUNG MINGGU BILA INCHE IZMAN BALIK..
ANDA DILARANG BERADA DEKAT DENGANNYA..
HARUS 3 METER JARAK...

Huwaaaaaaa... ni bukan kejam lagi..
Dah masuk tahap SADISME !!!
.
.
.






12 comments:

eynda said...

Nak join!!!!

Mama Safiyyah said...

akak,

kita ni, dah bertungkus lumus nak turunkan weight.....

sebelum ni penah buat sebulan tak makan nasi, mmg turun 5kg.....tp lepas beranak ni, tak terdaya nak kurus......

baru2 ni makan herbalife...mmg turun tp tak mampu nak teruskan...sekarang ni under program TRA Nuskin...bersama ngan kakak....after 3 weeks, kakak kita dah turun dr baju size XL ke size L...gempak kan...tp kita blm turun lagi :-( maybe sebab kita blm seriously ikut program tu...

ni tgh berkobar2 ni...jeles tgk dia dah kurus and boleh pakai baju cantik :-(

Cik_Nomi said...

jom.. tapi jangan la sampai seratus hari.. nanti nak raye haji..hahaha.. perlu di pertimbangkan tuh..

kite buat dulu 10 hari ke..

sity29 said...

aku nak join ko zel!! boley?

Beattey said...

Nak joingg gak!!!!!!!!!!!

mama_iris said...

me too...nak join...huhh
program TRA Nuskin tu hape?

Dilily said...

Ye... betul... lepas raya nie semakin mencanak pulak.... nak joinlah.. boleh.....

I want to lose weight said...

Bila ek nak mula.. takkan lepas raya haji kot ? mau time tu berat aku dah 135kg...

Mgkn boleh kot kita mula 14 hari dulu

sarafyda said...

nak join...tapi nak join 10 hari jer...buleyy..ahaks!

gerbera said...

zel,
aku pun tgh buat program sebulan tanpa nasi.30 hari sebenarnya.
Nak tengok boleh tak berat aku turun kalo tak makan nasi.
Tapi pengambilan makanan lain pun kena jaga.

My suggestion is jgn terus extreme smpi 100 hr.Buat phase by phase. For beginning buat untuk 2 weeks ke. Then reward urself,lepas tu buat 3 minggu lak, then 4 weeks. Jadi kurang pressure sket. Apapun ia cuma cadangan.

Anyway..good luck ya.And wish me luck too ok?!!

gebu's fairy tales said...

i nak join jugerrr

akuMESTIkurus said...

nak join...