Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, October 8, 2009

Pagi-pagi dah bengkek....

Dah la hari ni Jumaat...
Kul 3 kang aku akan tension ngn geng2 Paddayappa..
Pastu...

Pagi-pagi tadi mak aku call..
Dia cakap.. balik kampung esok laaa..
Tak jadi minggu depan sbb boleh bawak Izman sekali
(mgu depan perancangannya balik hari keje)

Aku lak sebenarnya tak kisah pun...
Laki aku ikut ke tidak balik kampung..
Selalu pun aku balik ngn family aku je.. tak bawak dia pun...
Mak aku yang beriya-iya nak ajak gak dia balik..
Sebab rayakan.. apa kes tak jumpa atuk & nenek..

Pastu aku bgtau ler Inche Izman perancangan mak aku nak balik esok petang..
Kiranya balik esok petang.. Ahad balik Mambang..
Pagi2 Isnin baru aku balik Tg Malim ngn mak aku..
Terus g keje... aku tak leh cuti sbb assistant aku outstation...

Tiba-tiba laki aku call
"Abang igt tak nak balik la.. kome jelah balik"

Tiba-tiba AKU ADALAH BENGANG !!!!!

Mak aku bersusah payah tukar waktu program sekolah dia..
(Sabtu kat SKLB ada Program LADAP)
Pastu sanggup memendekkan percutian balik kampung..
(Klu balik mgu depan.. cadang balik Rabu - Sabtu 4 hari 3 malam)

Semata-mata nak bawak menantu kesayangan dia balik kampung..
Semata-mata nak bagi Khaleef still leh spend time ngn papa dia..

Pastu laki aku cakap.. KOME JELAH BALIK !!

BENGKEK TELAH MENJALAR KESEGENAP SALUR DARAH !!

HELLO !!!!
Kalau family dia yang ajak..
Kemain melompat lagi nak pergi..
Aku takde pun ambik kisah, malas ke.. boring ke..

Kalau kena tang family aku..
Cam-cam alasan...

MEMANG AKU TAK PEDULI PUN.. SBB AKU DAH BIASA...
KE HULU KE HILIR DRIVE SENDIRI..
TAK PAYAH NAK MENGHARAP LAKI..

TAPI BILA KENA TANG PERASAAN MAK AKU...
YE-YE AKU ADALAH SANGAT SENTAP !!!!

Apa perasaan mak aku..
Bila jap lagi aku call dia cakap
"Izman kata takmo balik.. dia nak balik Tg Malim sbb boring.."
.
.
.






10 comments:

Kaseh said...

ko jgn ckap kat mak ko dulu zel..
ko pi tepon laki ko balik..ko cakap nati kecik hati mak ko kalau dia tak balik.. dahla bukan salu balik jmpa atuk nenek...pastu raya plak tuh.. lum tentu taun depan leh jmpa atuk nenek lagi..(tapi mintak2 panjang umur dorang la kan)..ha ko cakap kat dia.. kalau aku jadi ko pun aku sentap!

I want to lose weight said...

aku ni jenis tak suka memaksa..
lagi meluat tgk muka masam je balik kampung..

tp kalau sesekali aku sentap lebih.. aku BERDENDAM !!!

Tgu jelah kang.. bila dia ajak xtvt family dia.. aku lak nak membalas

noor said...

kalo dah kawin, mmg la macam2 masalah...susah kan, nanti kalo paksa, mula la buat perangai, muncung jer...hati mak sendiri nak kena jaga lagik...

aku slalu gak kena cam nih....bila time ajak balik kg, ada lak ramai sedara mara aku lepak kat umah..mula la laki aku tak berkenan, sebab dia tak bebas..
so last2 aku balik jugak, pas tu ajak laki aku g mall beli aper2 yg dia nak...susah tul, cam budak kecik nak kena rasuah..haha

sape kata kawin tu senang....sebenarnya amat la susah..........

I want to lose weight said...

Tulah.. aku paham laki aku ni sbnrnya susah nak bercampur-gaul ngn orang sbb dia ni pemalu sket..

Itu sbb pilih balik bukan raya 1, raya 2..

Itu pun banyak cotek lagi

Beattey said...

zel...lelaki yang bernama suami mmg macam tu...susah nak jumpa yang betul2 ikhlas dgn family kita...

bak kata noor nak kena rasuah dulu...samo la ngan laki den, nak balik muo kena rasuah dulu...

the true colours it's coming up....

Beattey said...
This comment has been removed by the author.
Ayu Hussien said...

mmm biasa lah kak... sama je kita.. walaupun umah mak sdiri ngan mak mertua bkn nye jauh sgt.. takde nye hubby tu nak lekat lama sikit umah mak kita.. ada je alasan nye.. huhuhu... kena sabo aje lah nak wat mcm ne...tgu 10 thn lg bru ok gaknye...

tunteja said...

i like this topik..sama la yg tjadi..time nak balik kg kita janji grk lepas subuh..kul 9 lom tentu kuar dr kl lagi..

cer kalo family diorg panggil x mandi pun leh start kete kata dah lewat..lawak pun hada..

I want to lose weight said...

Laki aku ni ikutkan takde laa berat sebelah sangat..

Kadang2 nak ajak tido umah family dia sndr pun jenuh berpujuk..

Cuma cepat moody.. cepat merajuk..

Eeeee sesedap rasa jekan.. dah laa Inche Izman ni kuat menelaah blog ni..

heheheheh...

HoNEybUneE said...

ko ni zel...wat geli ati aku jer.hahahahaha...macam2. p org laki mmg kebanyakkannyer camtu la...p laki aku lak terbalik, asal balik kg...balik umah mak aku jer, umah mak dia pegi kejap2 je. Skrg ok la jgk....kalau dulu...siap maa aku lak hari2 pesan suruh pegi umah mak dia. Padahal umah mak dia tak sampai 5 minit pung dari umah maa aku...berlari pun sampai. Susah orang laki nih...payah nak paham, kalau ada yg terasa bukan bising membebel macam kiter...dia buat senyap...buat dekkkk jer.P aku suker jer leh balik duk umah aku...best2! hahahahahaha....kalau maa aku cakap aper2, laju jer dia buat, mak dia cakap...aku lak terpaksa paksa dia buat. Kadang2 kat umah maa aku, aku lak rasa aku nih menantu...dia tuh anak maa aku.huhuhuhu....