Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, January 7, 2010

Benda Kepantangan...

Tora Terbang aku... PANTANG aku sebut VIVA
Kalau sebut je..
Mula la...
Tangki air bocor laa...
Air-cond tersumbat laa..
Belting berbunyi laa...

Compaq Presario aku.. PANTANG aku sebut LENOVO
Kalau sebut je..
Mula la...
Shut down sendiri laa..
Laging cam nak mampus...
Hanged sesuka hati..
Aku bercucuk tanam penat.. esok buka, takde apa pun tanam..


Yang ni plak..
Bukan setakat PANTANG..
Aku dah langgar pantang..
Sebab semlm tgh hari.. lepas tgk akaun ada duit ganjaran..
Terus pi buat spec baru..

Tiba-tiba malam tadi dengan tak semena-mena..
Cermin spec lama tu jatuh dari frame..
Kot ye pun nak melingkup tunggu laaa spec baru aku siap..
Semlm cina kedai tu kata.. paling cepat pun Isnin dpn baru siap..

Makanya malam tadi menggodek laa cari gam..
Nasib baik jumpa gam kasut..
So, aku gamkan cermin tu pada framenya..

Pagi ni aku pakai laa cermin mata bau gam kasut ni..
Dengan sengetnya..
Comot2 gam tu lagi...

Tiba-tiba... Inche Izman kesayangan aku anta SMS..

Oh, bagusnya !!!
Semlm aku tak bgtau sebenarnya aku dah wat spec baru..
Dah bayar habis pun..

So, haruskah aku terima pelawaan dia..
Dan transfer duit dari akaun dia barang 300-400..

Inche Izman ni.. bukan nak puji sebab dia laki aku..
Ikutkan gaji dia takde laa banyak mana sangat..
Tapi dia ni sangat penjimat orangnya..
Dia tak kisah pakai baju kasut seluar yg sama utk 4-5 tahun..
Barang-barang takde brand pun no hal..
Dia takde hobi yang mahal-mahal...

Penjimat tapi tak kedekut :) i like...

Itu sebab duit simpanan dia.. jauh lebih banyak dari aku..
Itu sebab agaknya dia dijodohkah dengan pompuan pemboros cam aku ni..
.
.
.

8 comments:

rash said...

kepantangan compaq kak zel same ngn rash..
penah mengalaminye~sgt bengang pg esok tuh.. cis cis..
klu dpt msg dr husband mcm tuh mau hati yg bengang berbunga2 riang =)

Mimy Hamid said...

kak zel..ok ar tu masyukkkkkk..hehehe taktik bernas tul la akak ni...ehhehe..pemboros mmg takdir penjimat kak

NaNa YuSoF said...

hehehe..
bgusla husband kak zel...
tp kalu saya, xpela...
da wat yg baru kn...
duit yg dia nk bg bole guna utk beli bnda lain....
atau simpan ke...

.::CeK LaLa::. said...

bagus nyerrr lahhh!!!

babyfreaks@ratusiput said...

tu namanya laki syg bini...ehehehehe...i pun likeeeeeeeee....

noradzlina.kamdani said...

wa...baiknye inche azman u yek zel..sejuk je ati dia...

I want to lose weight said...

Hahaha..

Dia mmg COOL je 24/7
Tapi kalau sesekali naik angin.. sereeeemmmm

iswatie "colours of life" said...

hahahahahahaha...

tu lah aku pun dah sebut.....wish trus gen 2 aku merajuk....

n aku suka ayat paling last tuh....nasib la laki2 kita kawin ngan pompuan mcm kita...hahahahahaha