Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, January 5, 2010

Hari Pertama Khaleef ke Matahari Ria

Hari pertama mmg bersemangat waja betul..
Kul 7.00 pagi dah bangun..
Mandi pun sekali cakap je dah smpi depan bilik air..
Kasut pun pakai sendiri..

On the way to school pun.. senyum je mamat ni..

Sudah sampai sekolah..
Kat sini.. hanya mami khaleef je yg al-jakun dok snap gambor anak sndr..
Mak-mak orang lain cool je..

Khaleef belum dpt school uniform..
Dia punya belum siap..
Yg dah ada saiz besar-besar saja..

Masa ni dia dah asyik panggil..
"Mami, awak jangan balik..."

Sekali masa dia leka main..
CIkgu dia suh aku cepat2 blah..

Balik sekolah pun sangat ceria..

Mami : Esok sekolah tak ?
Kalep : Stolah
Mami : Best tak sekolah?
Kalep : Kalep nak robot..
Mami : Kawan ramai tak?
Kalep : Ada kawan nangis nak mami dia...
Mami : Ada nyanyi tak?
Kalep : Ada.. lagu mi..mi.. mi... mami nak robot...
Mami : Cikgu marah kalep tak?
Kalep : Marah kalep tolak kerusi..
Mami : Kalep kencing tak?
Kalep : MAMI !! kalep nak robot !!!

So, terpaksa laa aku bawak kedai beli robot kapal terbang yg dia nak tu...

HARI KEDUA

Bangun-bangun tido

"SUDAH TAK NAK STOLAH"

Itu ler dia ulang-ulang dari Mambang smpi Tg Malim..

Tapi aku anta gak..
Smpi je kat gate.. dia dah meraung dalam kereta..
Cikgu dia yang pi dukung dia bawak masuk dalam pagar..
Kuat gila menangis sambil gegar pagar

"MAMI JANGAN TINGGAL KALEP !!!"

Mgu ni sekolah 2 jam je..
Kul 11.00 aku datang...
Aku baru smpi gate.. tgk Kalep depan pintu dah sebek..

"Kenapa awak tinggal kalep?..."
Sedih giler suara dia..
So, mulai esok.. aku nak properly say gudbye kat dia..
Takmo main tinggal camtu je..

TAPI...

"MAMI, KALEP NAK PITOI !!!! ESOK KALEP STOLAH"

Maknanya kalau tak beli pistol.. esok tak sekolah ler..
Smpi kedai siap UP lagi air gas oren 1 botol kecik..

"JANJI MAMI.. ESOK KALEP STOLAH"

Huwaaaaa....
Kalau hari-hari camni..
Harus malam2 mami ko kena keje part-time kat 7-eleven taw..
Hari-hari nak mainan laa pulak..
.
.
.

12 comments:

HaLuSiNaSi said...

hahaha.. comel jek khaleef.. biasa la bdk2.. skit2 nak upah saje.. dh pndi ugut mak pak bdk skrg ni ek.. hehe..

LiAnA said...

wakakaka adoii gelak besar aku nengok si khaleef ni..bagus dia sebut perkataan penuh..

Some1...somewhere...somehow... said...

kiut baju khaleef...igtkn baju stolah...rupanyer langkawi...

beli menan kt kedai rm2 je...
ramai anak2 cina ek kindy khaleef tu...

Some1...somewhere...somehow... said...

mmg wajib pakai kasut stolah putih ke..?
lepas ni mummy n daddy ada keje part time le...sental sepatu...

babyfreaks@ratusiput said...

ehehehe...bijak khaleep ehh...nakal dia...hehehe...takpe mami kaleep...follow je dulu....yg pntg bg dia nak ke skolah.dh lelama dok..pepandailan saiko...ehehe...anyway...cutenya khaleep hari pertama g skolah...manis je...

yosh said...

hohoh.. 1st day at skool.. tp pandai dia menngepow maminye untuk dpt mainan.. bijak.. bijak..

noradzlina.kamdani said...

sy msh slmt yek..ank2 blm pow lg...

cikbedahlaser said...

wahahahaha gelak besar sy sorang2 tgk kalep nih....
aduhhhh mmg harus la mak die keje kat 7-e tak lama lg....

awak jgn tinggal sy taw mami

Mia-Ina said...

wah..dah kena pow dgn kaleep lak...habis la mama dia...

I want to lose weight said...

Uwaa...

hari ni meraung lagi pergi stolah
aku dah terasa-terasa nak bentikan dia sekolah

s.h.a.d.h.i.a said...

kelakar tul kalep, teringat masa saya hantar adik bongsu (lelaki) masuk darjah 1.. gitu laa.. siap kene tunggu kat sekolah lagi.. meraung2 toksah cite.. 2-3 minggu gak la dok teman dia kat sekolah, time rehat kena teman makan kat kantin sekolah.. ekeke.. yang kelakar nye, budak meraung tu la yang jadik ketua pelajar/ketua pengawas masa darjah 6.. baru ni PMR pun dapat 7A1B.. mula2 je tu kak zel, kuatkan semangat.. lama2 dah ada kawan, suka la kalep pi stolah.. sabar ye mami kena paw menan ari2.. ekeke.. mau kena bukak kedai menan dah nanti mami kalep nih..

Ms AiReEn MoHd said...

wakakak mampus la aku gelak bace gelagat kalip ni..mami awak ni yg pengsan sok luse kalip oiii