Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, January 15, 2010

Dari makcik.. ke sepupu.. ke nenek.. ke Khaleef..

Asalnya adik aku yg kena sakit mata ni..
Pastu jangkit kat anak-anak dia..
Even Khayra pun kena jugak..

Pastu semlm mak aku lak kena..
Ptg tu dia call suh belikan spec hitam utk dia pakai..
Sbb pagi ni ada mesyuarat kat sekolah..
Mak aku lak tido sekolah sbb nak masak nasi lemak
Lauk rendang ayam & sambal bilis
Untuk cikgu-cikgu sekolah dia..

Gigihkan gurubesar SK Lembah Beringin...
Tu sbb cikgu-cikgu dia sumer mendengar cakap..
Mak aku rajin kasi makan air tangan dia..


Ni ler mak aku malam tadi..
Mata sampai tak leh bukak..
Siap demam-demam lagi..
Tu pun takmo balik jugak..

Ni spec rege RM13.90 aku beli kat Grand Buy..
Dah ala-ala artis kat mahkamah syariah nak mintak cerai..


Tiba-tiba pagi ni...
Budak Ahmad bangun tido..
Mata dia lak penuh taik mata..
Pastu berair...

Bawak g jumpa doktor... konpem dia pun dah kena..
Huhuhuhu..
Dah laaa aku tak leh cuti senin ni..
Sapa lak nak jaga dia nnt..
Pastu ni lama lak tak g sekolah..
Tu kang susah balik ler..
.
.
.

6 comments:

leeja said...

siannyer budak ahmad tu. merengek tak dier?

Flo Alfera said...

adeh kecian si comel nie..get well soon baby!

eynda said...

Get well soon kalep...kesian dia...

geraugebang said...

ha ha ha ha ha. Panjang gelak ni bukan gelakkan orang sakit mata tau..Tapi gelakkan orang yang cerita pasal sakit mata. Part artis kat mahkamah syariah tuuuu....akak tak tahan.

noradzlina.kamdani said...

cute ler mak ko zel...dgn spec tu yg aku xtahan..aku yg kunun2 muda pun xmo pakai spek kaler tu..tp aku suka tgk org pkai...mak ko ble geng dgn bai..bai suke spek mcm tu

babyfreaks@ratusiput said...

la ciannye kaleep....bis mummy tak belikan kaleep spec itam gak ke...ehehe..