Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, January 11, 2010

Kesinambungan...




Kwang..kwang... kwang...

Budak Ahmad baru toilet train..
Mmg sangat mencabar minda sedar mami dia..

Kadang2 dia jerit

"MAMI NI TAHAN DAH"
(maknanya - mami dah tak tahan)

Tapi bila sampai dalam toilet..
Dia main pam air je..
Bila tanya balik..

"TAKDE LAA MAMI.. TAK JADI !!!"

Tapi dah 2-3 kali gak ler menjadi..
Yang lawaknya.. dia tak leh nmpk..
Asal jatuh je seketui mende alah tu..
Cepat-cepat dia tekan pam..
Sampai air dalam tangki tu pun tak sempat nak penuh..
.
.
.

9 comments:

Syikin said...

hahha.. kelakar.. sama macam hakim dolu2..asyik main pam ja.. lama 2 ok.. aku start toilet training 3 thn genap umurnya.. no 3 thn 4bulan.. dah ok.. cuma basuh ja masih belum boleh diharap.. aku pakai toilet training yang bubuh kat bowl toilet..so just nice la dia duduk... tak de la bahaya sgt...riso oo takut terjatuh dlm bowl tu dah 1 hal..

Ms AiReEn MoHd said...

ngeeeee wakakaka ko ni budak awak lucu arr...aku senantiasa cenyum bace ko punyer citer yg dicerita oleh mami ni...

mami insya allah mak bawa balik hati unta..nanti ku kirim kan ko yer...aku da kirim sesuatu tuk ko gak..yang pasti bukan bom tangan..harap ko sukeeeee

I want to lose weight said...

Syikin

Dia dok atas tu..
Aku pun tak harap nak tinggal..
Kang ada yg saja2 masuk kaki dalam tuh..

Aireen

TQVM.. pasni aku g mana2 akan ku igt ko yg kumpul FM..

Tapi aku takde laa pi oberc

Takat2 dlm mesia ni jelah

HoNEybUneE said...

hehehhehe...klako la...aku lak ika dah umor 2 taun 4 bulan,luper lak biler dia start tak pakai pampers...hurm cukup2 2 taun kot...sekarang nih mencabar nak suh dia pakai malam2 la, ikutkan dia mmg tak mboh pakai...aku takut terkucil, siang2 mmg xpakai, nak kencing ker...yg besar ker...dia masuk sdiri dalam toilet, sudah jer panggil..."mama....sudoh doh...." hehehehhehe...3 org nih, ika la plg awal lepas pampers...dia sdiri yg tak mboh pakai...=)

I want to lose weight said...

Honey..

Aku tak berani lagi..
dengan kemalasan tahap gaban ni..
Aku mmg tak koser nak lap2 umah..
Kalau kencing takpe lagi..
kalau berak....

leeja said...

zel,

nape dia cangkung atas tu. dia tak nak duduk ke? risonyer nengok. boleh beli yang bende alah yang kecik tu letak atas bowl tu. comel... mesti dia mau dudok lepas nie.

I want to lose weight said...

Leeja..

Dia yg nak camtu..
Duduk dia cakap geli..

HoNEybUneE said...

hurm...aku pun bkn rajin sgt bab2 mengelap nih, p maybe sbb dia ada kakak2 yg dah beso, dia jadik pandai sdiri. jarang sgt2 terkucil merata, sekali 2 jer seingat aku tu pun sbb terlampau syok bermain,dia tahan2...p kalau pegi jln maner2 yg klakonyer walau bersih tahap gaban pun toilet kat maner2 tu, mmg dia akan tarik koler baju tutup idung...bg dia, tandas kat umah jer tak busyuk....p mencabar gak ah mengajor nih...kena sabar tahap cipan...=)

Faizah_Haris said...

wakakakakak kelakooo3....