Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, January 26, 2010

Jaja dan Din

Sapa yang tak tau..
Puan Zel sebenarnya ada hobi membaca novel..
Tapi.. hobi ni dtg bermusim..
Kalau mai musim.. mmg keras kejung atas katil baca novel..

DAN.. aku hanya baca novel berbahasa melayu sahaja..
Kalau novel omputeh.. yg kejap-kejap nak romen..
Kejap-kejap nak romen..
Aku baca tang romen je.. tang lain tak baca..
(gurauan petang Rabu hokay....)

Setiap bulan mesti ada beli sekurang-kurangnya 1 novel baru..
Tapi bulan Jan ni lebih kaya dari biasa (wpun aku xde 80 juta :)))
Maka aku beli 3 biji novel baru..


Sinopsis JAJA & DIN - Noor Suraya (4.5 bintang / 5.0 bintang)

Karya Noor Suraya kali ni sangat-sangat simple..
Tapi sangat-sangat BEST untuk dibaca...
Penyampaian yang sangat santai.. dekat di hati pembaca..
Diselitkan dengan dakwah JANGAN TINGGAL SEMBAHYANG..
Yang sangat tepat ngn Pn Zel yg selalu smyg celam celum ni :(

Citernya pasal Jaja ni.. jatuh cinta pada seorang ustaz hny melalui gambar..
Pastu sakan laa dia cari ustaz ni ke sana sini..
Banyak kali hampir nak jumpa @ jumpa @ terjumpa tapi ada je aral..
At last jumpa di Parit Buntar dengan bantuan seseorang..

Punya laa si Jaja ni nakkan ustaz ni..
Dia paksa mak pak & uncle dia masuk meminang ustaz ni..

Dia lak ngn ustaz ni cam langit dengan bumi..
Cam kutub utara ngn kutub selatan..
Cam tora terbang ngn VIOS (hahahaha)

Novel ni mengingatkan kesah dolu-dolu akak..
Yang hampir dijodohkan dengan ustaz gak ler..
Tapi tak jadi sebab.. sebab... sebab spt yg di atas..

Adakah Jaja bahagia dengan Din?
Adakah Jaja dapat kahwin dengan Din?
Adakah keluarga Din dapat terima Jaja?
Adakah Din sayang Jaja? Sebab JAJA SAYANG DIN !!!!

Sapa nak tau lastnya apa.. leh dapatkan buku ni di kedai..
Tak pun.. order online je di http://www.jemariseni.com
Dah ler ada diskaun RM2, lagi Free Postage tau..
.
.
.

5 comments:

noradzlina.kamdani said...

tau..aku tau ko minat baca novel..ari tu akk nmpk bnyk koleksi novel ko...

awek_utara said...

wahhh..kite sama hoby la kak zel..kt blog za pn ade n3 psl novel. so far za suka nau bace novel tulisn Ramlee Awang Murshid..thriller no 1 malaysia tu..

novel yg akak preview tu pn mcm menarik jek, nk beli gak la..

I want to lose weight said...

akak pun suka RAM..
Dah beli 9 nyawa..
Esok nak mula baca

Cik Adek Manes said...

akakkkkkkk.. !

I harituh mmg dh belek² dh novel nie cdg nak rembats.. bace review akak nie maken nak mmbeli je kekdahnye.. ! sok gaks I g rembats.. ! cisss.. !

AYIE said...

crite jaja dan din memang sangat best..
klaka yet islamik..
santai tapi penuh berilmu..
ala2 hlovate :)