Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, January 10, 2010

Bila keluar dgn anak-anak tanpa husband pastu nak sangat sangat POO POO. Bukan anak yang nak POO POO .. si mak yang POO POO ....

NIEZA - Ni aku nyer penyertaan

Benda ni mmg sangat selalu terjadi pd aku ngn Kalep..
Maklum ler papa dia dok jauh...
So, kemana-mana mmg kitaorg 2 orang...

Masa Kalep kecik..
Senang je..
Aku duduk @ cangkung..
Then aku letakkan dia atas peha..
Muka dia mengadap aku..
Pastu aku cakap-cakap laa ngn dia supaya dia tak meradang..
Mmg tak feel laa membuang hajat..
Janji buang..

Masa besar sket.. dalam umur 2 tahun..
Aku suh dia berdiri sama ada sebelah atau belakang aku..
Sama gak.. aku sembang-sembang ler dengan dia..

Masa skang.. umur 3 tahun..
Ni dah mencabar sket sbb dia akan tentukan nak dok mana..
Selalunya aku akan pilih toilet duduk laaa..
Toilet cangkung..
Hangpa patut tau la knp aku tak suka..

Nanti akan dengar persoalan-persoalan dia..


"APA AWAK BUAT MAMI?"

"KENAPA AWAK BUKAK SELUAR MAMI?"

"PERUT MAMI BESAR LAAAA"

"AWAK BEYAK KE MAMI?"

Dah ler tanya kuat-kuat lak tuh..
Tau jelah budak..
Mana tau control volume suara..

So, kena cari jalan penyelesaiannya..

Bila masuk je dalam toilet awam..
Aku suh dia senyap..
Dan dengar bunyi sekeliling..
Kan ada bunyi org kuar masuk toilet..
Org basuh tangan.. org jalan..

Pastu cakap kat dia dalam nada berbisik...

"KAPTEN, ADA ORANG JAHAT !!!"

Dan..
Khaleef pun akan mendekatkan telinga dia kat pintu jamban..
Dengar benda yg sama dgn muka yg cuak...
So, dia tak berani laa nak cakap kuat2..

Dan..
Dia pun akan bagi laporan secara berbisik jugak..
Seolah-olah kami berdua agen perisik yg berkubu dalam tandas..
.
.
.

18 comments:

misz Lina said...

haha...

betul2... sgt susah biler kuar berdua ngan anak...masa sama mau poo poo... adehhhh...

cam x aman kot nak siapkan projek itu.... hehe

I want to lose weight said...

Kalau setakat nak berak keras..
Mmg aku posponed je smpi umah..

Ni kes-kes kecemasan nak mencirit..

Kalau kencing senang..

Sebab cekap dan pantas je..

Nieza Ishak said...

kah kah kah
aku dapat bayangkan khaleef pun dok pasang telinga dengar 'orang jahat'

esok khaleef 4-5tahun cemano???
suffiya pun aku dah sesak nak jawab soalan dia ...

nanti tunggu hadiah dr aku naaa
tengkiu Zel

Kaseh said...

hahaha lamanyaaa aku tak jenguk blog ko ni... tup2 ada citer khaleep... sukerrr.... ptg kang la aku khatam kan entry ko semua ni zel..skang aku curi2 baca jek..keje byk daaa :(

I want to lose weight said...

Nieza

Tu ler...

Dah ler khaleef ni muka dia penuh ngn expression..

Aku tgh berak tu rasa cam nak tergelak plak

adha said...

wakakaka....
ramai rupanya yg ada pengalaman cenggini. tp so kiut la ko perdaya anak ko cenggitu.. hahaha

yosh said...

kreatif la cara kak zel nak mendiamkan anak tu..

Mimy Hamid said...

wakakaka..kak zel ni macam2 hal la ngan kalep...hehehe

cikbedahlaser said...

hahahahaha kapten kalip...kapt kalip... awak buat lawak lg..

sy baca entry ni baru terfkr...
aah la..ssh jugak klu berdua je n kite nk buang air ekk...
hmmmmmm guano??

Tie-Ibu wawanisolehah said...

haha..ye2 memang seksa nak popo kalo anak kecik2 ni..kelakar pon ada kalo ingatkan hehe

I want to lose weight said...

Susah gak masa tak biasa..

Papa dia.. hidup mati balik pun takmo masuk toilet dengan anak..

Kita mak ni.. selamba je..

Abih tu takkan nak tinggal anak kat luar

noor afzan said...

WAKAKA..
serius kelakar..

ceni therebeq said...

Salam kenal,

Kelakar lah blog zel ni...

Sonotkan bila layan peel ank ni... nanti jd kenangan terindah bila dia besar nih...

i nk follow u lah...

CiK NuNu said...

hehehhe.. adohai...
mcm2 gelagat...
lagi2 dlm toilet...

Ms AiReEn MoHd said...

wakakak sekali lagik aku nak tergelak..walaupun lambat kan....wat the hek tul la mami ko ni kalip....sian ko nak terkembang kempis idung kat toilet awam tu..hehehehehe

noradzlina.kamdani said...

aku rasa gak pe yg ko rasa.. ni lg best 3 org dlm jamban..kobygkan klu toilet tu pintu nyer kecik...habis kuat, aku srh diorg dok lua btl2 dpn pintu n skjp tanya akk, adk klu diorg nyahut ok lg...xpun srh diorg hulur 1 kaki dpn pintu jamban aku tau le diorg de kt c2,......

I want to lose weight said...

Kalep kalau aku suh tunggu depan pintu jamban..

Alamat bila aku kuar.. ada pintu jelah..

Konpem lesap punya..

Dia ni 5 saat tak leh duk diam

sity29 said...

ahhaha klaka la zel.. tergelak gelak aku baca :D ehhehe