Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, January 6, 2010

TUTORIAL RINGKAS NUFFNANG

Ni je langkah-langkah yang perlu diikut..

1- Buka http://www.nuffnang.com.my
2- Klik SIGN UP.. pastu sign up ler cam biasa..
3- Verification emel
4- Log-in ler balik..
5- Klik ADD ADS

Pastu kat sini ada banyak pilihan..
Cam LWC, guna 2 jenis je
Side bar dgn in between

6- COPY html code

Pastu g kat BLOG CUSTOMIZE

7- Add Widget... Pilih HTML
8- Paste ler yg dah COPY tadi
9- SAVE

Ok selepas itu.. ads akan muncul di blog anda..

TETAPI...

AWAL-AWAL mmg susah sangat ADS nak kuar..
Jangan expect.. buh je coding tu.. menderu-menderu iklan..
Selalunya.. bila traffic dan banyak baru iklan kerap kuar..

Nak cek senang je..
Tunggu earning lebih dari RM51.00 hengget..
Dah boleh laa cash out my earning..
Pastikan masa sign up nama & alamat adalah valid utk cek..

EARNING lak ada 3 jenis

1- Yang klik-klik tu ler.. tapi aku tak rasa 1 klik = 0.15.. Maybe 10-20 klik akan dicompile dan diberi 0.15

2- Buffered Earning - yang ni ada iklan yg akan muncul di blog hari-hari yang sama.. maybe seminggu, 2 minggu, sebulan.. ikut suka nuffnang ler.. Camne dapat ?!! Masih bergantung kepada traffic jugak. (TRAFFIC maknanya bilangan pengunjung blog dgn unique IP)

3- Metered Earning - yg ni maknanya, kempen buffered earning sudah tamat dan nilai earning dari iklan tersebut akan dipaparkan.


TIP

Cam aku dah bgtau dulu ler..
Rajin-rajin hapdet blog..
Bagi traffic sentiasa atas 300 unique visitors...
LWC pun.. kalau hapdet sekali je sehari.. baru dapat dalam 150 je..
Kalau 3-4 kali sehari.. baru leh cecah atas 300 sehari..

KLIK SENDIRI..

Yg ni aku tak tau ler kena banned ke tidak..
Sebab masa awal2 LWC ni mana nak ada visitor ramai..
Pastu masa tu takde geng klik-klik ni..
So, aku klik sndr jelah... hehehehe
Naik jugak tau.. semgu dalam 5-6 hengget..
Sapa nak bagi ye tak..

NUFFNANG kata... "u can click if u interested with the ads"

So, aku ada interest pada ads di blog aku..
Aku klik ler... hahahaha.. boleh gitu..

Apa-apa pun rajin-rajin ler pi blog org lain..
Ikhlas ler klik ads kat blog orang lain..
Tinggal ler komen ke hape ke..
Jangan touch n go je..
Jgn target utama nak nuffnang je..
Berkenal-kenalan ler.. tak rugi taw...
.
.
.

9 comments:

ejaa said...

goood infoo!thnkssssssss

Ms AiReEn MoHd said...

HAAH BETOI TU...DR KLIK KLIK aku tak pasai kenai ngan mami kalip ni....huhuhuuh

Mimy Hamid said...

caiyok kak zel..klik2 digi

mama_iris said...

kak zel antara sifu nuffnang saya...ingat lg 2,3 kali mengeluh sbb xde pon iklan keluar...mana x nya...follower pon x sampai 10...traffic lengang je...skrg ok la jgk....almost rm50....thanksss kak zel...

cikbedahlaser said...

bagus la...
tenkiu kak zel...
sy dh try aritu...

die letak logo nuff je....

ooo patut la...
traffic sy x mencanak...
ok...
pasni kena deco lelawa n rajin la kan.....

harus earn smpi riban2...
yeay....

lia said...

thanks zel.. ni yng lia mau..klik..klik sama kamu... :)

bungacahaya said...

Mari klik2 sama2...huhuhu baru belajo

CiK NuNu said...

caiyok2!!!
klik2 nuffnang... hehehhehe

pikaka said...

haha.betul tu.klo menarik bace la kn.x menarik trus bla.hek2