Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, November 24, 2010

Berita Baik!!!

Tertunggu-tunggu entry ke u ols..
Ni mesti ada yang spekulasi Kak Zel dah masuk spital..
Idak ler.. masih bertenaga gajah naik minyak lagi ni...

Pagi ni ada check-up klinik gomen..
Skang dah kerap.. 2 minggu sekali..
Tetapi secara puratanya aku akan muncul di klinik..
Lebih kurang 3 kali seminggu :))
Doktor pun dah bosan tengok muka akak tau...

Berita BAIK dulu ke?
Berita BURUK dulu?

Hehehe buruk dulu laa..
Bagi muka korang kelat dulu..
Pastu baru senyum manis :))

BP hari ni kurang memberansangkan..
Melampiaskan bacaan 140/100..
Maybe sebab kedegilan aku..
Yang secara "BLIND PIG" telah berhenti makan ubat darah tinggi..
Kena khutbah lama laa jugak tadi..
Nasib takde dizzy @ blurring vision..
Kalau tak.. sila menonggek-nonggek panjat ambulan..

Ok citer bagus pulak..

Baby Chiko telah mula memusingkan diri..
Kan sebelum ni dia berada dalam keadaan breech..
Di mana punggung duk kat pintu rahim..
Hari ni.. wpun kepala tak engaged lagi..
Tapi kaki dia dah mula naik..

Wpun itu berita baik..
Tapi kata bidan.. ada gak dia punya kontranya..
Disebabkan aku ada masalah uri bawah..
Bila kepala baby berada di bawah jugak..
Risiko untuk mengalami bleeding akan lebih tinggi..
Sebab tekanan dari kepala baby lebih kuat daripada bontot atau kaki..

Minggu ni adalah ke-32..
Baby dijangkakan akan dikeluarkan pada minggu ke 36..
So, ada 4 minggu ++ lagi..

KORANG TAK SABAR?!!!


Aku lagi laaaaa TAK SABAR TAU!!
.
.
.

12 comments:

Wanita Mutalib said...

ita pun kena induce kak sebab bp naik saat akhir hee..

I want to lose weight said...

Ni cam dah 90% peluang kena ceaser sbb uri bawah..

ibh said...

Mmg tak sabo nak tgk adik khalep..

nurulhudaresad said...

yeeee....lg sebulan ehh...baby akhir tahun la nih ehh....

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Alahai..sabo ye zell..aku doakan yang terbaik buat ko..
ko benti terus makan labetolol tu?? aku pon penah wat tapi bila Dr tye aku x ngaku..aku kata aku makan...tapi bila Dr kata agaknya dos tu x mencukupi dan tambah lagi dos ubat(suh makan depan dia) baru terkial2 haha

I want to lose weight said...

Tu ler pasal..
Konon2 rasa diri tu sihat sangat :))

Baby Chiko maybe akan dikeluarkan pada mgu pertama bulan Januari :)

Tapi tarikh belum confirm lagi..

Mamma said...

waa bes weh! kejap je ko preg..
dh nak wanak dh..ceasar tu cam kompom je..

noradzlina.kamdani said...

jaga diri ye zel...

Natrah Norlin said...

saya doakan segala urusan akan nanti dipermudah kan..

m.q said...

tak sabarrrr nak tgk gambo adik kaleppppp...

My Family said...

ceacer ke? alamak...ngilu rs peyut...nnti dia naik lik tu..cam bazil & wafiy dl....sonok dgr nak pat baby... :)

aini said...

subhanaAllah...saye mmg ikut je citer sejak akk prengnt ni..mmg mcm2..so now mcm x sangka sikit je lagi nk due..pape pon sis..sila jgn buat benda bukan2 seperti memanjat sana sni..jalan terlampau hebat atau jatuh di mana2..HATI2 ok!!!! sikit je lagi dah....uhuhu..xsabar!(exited sekali) hahaha