Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, November 21, 2010

Food Allergic..

Aku allergic sket je..
Maybe sbb tak makan banyak sangat..
Tapi Inche Izman...
Sampai hilang bola mata punya bengkak...
Pastu kat badan kuar bintat2 merah cam gigit nyamuk..
Malangnya dia tak kasi snap gambor dia time tu masuk blog..


Ni ler yang aku masak pagi tadi..
Tambah bawang cincang 1/2 biji je..
Pastu goreng cam biasa..
Masa makan cicah sos cili + minum teh bunga..

Nasib baik Khaleef tak makan sama..

Lepas 10 minit makan..
Tetiba mata belah kiri Inche Izman bengkak..
Dia kata ada binatang gigit..
Pastu aku suh dia rehat je..

Sekali bangun.. tgk mata kiri dah hilang..
Mata kanan tengah menjadi..
Badan lak berbintat-bintat..

Terus aku suh mandi..
Bawak g Emergency PK Tg Malim..
Dapat 1 injection.. pastu ubat 2 jenis..


La ni dah kul 5.30
Bintat-bintat dah hilang..
Tapi bengkak mata masih ada sikit lagi..

Terus semua projek hari ni tergendala...
.
.
.

4 comments:

ibh said...

Uih!?..alergik dgn apakah itu?. Takut aku dgr..mmg hazab kalau alergik nih..Aku dulu pun pernah mengalaminya..Huuu..mintak dijauhkanlah..tak mo kena lagi..
Nasib ko tak kena jg zel...

I want to lose weight said...

Aku kena sket2 je..
Kat mata kiri jugak..

Rasa cam nak tulis surat kat Adabi suh depa kaji balik kandungan cucur segera tersebut..

Pastu suh MR antokan..
Sebab rumah dia dekat ngn kilang Adabi :))

iswatie "colours of life" said...

uih..family aku pun ada allergic but kitaorg x pernah lak try cucur bawang adabi nih....takut lah nak try....kang semua muka jd cucuq lak..

noradzlina.kamdani said...

aku x buat cucur pkai brand adabi..aku buat sendiri

setakat nih aku pernah kene allergic sekali jek ms tu kt hotel PAN PACIFIC KLIA..ntah pe yg aku mkn alih2 bibir bengkak jek..sbb aku mmg xpernah ade food allergic jd aku mmg belasah jek mknn yg ade kt dpn mata