Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, November 30, 2010

Berlaku ke?

Aku risau gak kenangkan budak Khaleef ni..
Bila adik dia dah ada..
Apa akan jadi dengan dia?

1st, aku takut.. nnt aku akan pilih kasih..
Berlaku ke benda camni..
Bila anak no.2 keluar..
Anak no.1 nanti jadi tak sesayang anak yang baru?

Mulut kita mmg laa kata takmo pilih kasih..
Tapi hati manusia bukan senang dijangka..

Ekceli.. aku dengan Papa Khaleef dah buat perjanjian..
Isnin - Sabtu of course laa aku kena jaga dua-dua sekali..
Maybe masa tu Khaleef akan terasa sedikit terabai..
Yelah aku mesti laa bagi perhatian lebih pada baby baru..

Jadi, hari Ahad.. adalah hari Papa bersama baby..
Semua urusan baby akan diuruskan oleh Papa..
Kecuali BF laa kan..
Manakala Khaleef akan spend time dengan Mami..
Maybe bawak g taman ke.. g beli mainan ke.. main mesin token ke..

Tapi nanti Papa pulak akan kekurangan masa dengan Khaleef..

Ini ler masalahnya kalau sorang sana.. sorang sini..
.
.
.

3 comments:

adha said...

ya betul.. ni la masalahnya dodok berasingan... aku pun mngalami benda yg sama kalau aku tmbh baby lg. huhuhu

Ain Nak Kurus said...

uish susah gak tu kak.. apa kata akak try tukar cara komunikasi.. dulu2 bila adik bongsu ain tak jd bongsu lg sbb tiba2 mak ain terberanak lain, dia berubah sikap sbb dia perasan semua org tak syg dia dan lebih kepada baby. pada kita mmg laa kasih bagi sama rata cuma hati budak. bila dah besar nie, kita tanya kat dia, dia kata dia terasa sgt kecik ati sbb cara komunikasi dia dgn parents lain. mgkn parents tggi suara sikit ke.. parents x pujuk bila dia majuk sbb tak smpt ke.. tp rsnya kalep syg adik girl dia.. mesti dia tolong mami jaga adik punya

noradzlina.kamdani said...

hmmmmmmmm
rsnye...spend time dgn kalep xsemestinye dgn ajk di g jenjalan berdua...ko n kalep jek

ajak skali papa join tp papa @ the same time kene handle gak bb n rapatkan gak ukhwah dgn kalep
so kalep rs disayangi both of u

ko plak
rajin2 la msk utk kelep, sure dia syg ko..air tgn mami