Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, November 1, 2010

Cari pasal :)

Ni citer Jumaat lepas...
Time-time aku demam.. otot2 sakit..

Pastu kepala pening.. mual..
Time tu laaaa dia kuar pegi pekan..
Senyap2 beli cendawan busut 1 beg plastik besar..

Balik-balik smpi rumah terus suker :))
Suh aku bagi resepi wat sup rebus..

OK ABANG G SIANG DULU...
SAYA TAK LARAT NI...

Pastu wat muka blur-blur..
Dia igt cendawan busut tu sama cam cendawan tiram beli kat pasaraya..
Basuh sket.. koyak-koyak terus masak...
Tak tau kata nak siang tu sket punya leceh...
Nak-nak kalau org tak biasa wat keje rumah..

AKAK TAKMO MASUK CAMPUR HOKAY :))


Mula siang dalam kul 5.00 petang gitu..
Dekat kul 9.00 malam baru abih 1 beg plastik..
Itu pun yang last2 aku dah tolong sama..
Takut kang tak tolong... kul 1.00 pagi baru dapat makan nasi...

Hasilnya..

Separuh masak sup rebus..
Separuh lagi masak goreng udang kering + halia...

Dua hari ler kami hadap makan cendawan..

TAPI...

Inche laki ku...
Sudah TAUBAT mau beli itu cendawan lagi :))
.
.
.

7 comments:

memorisusuanku said...

zel, siangnya mcamana? aku tak penah makan....

I want to lose weight said...

kena kupas tu kulit atas..
kulit batang..
sebab cendawan ni duk dalam tanah..

tapi dia punya rasa...

10 kali lagi sedap dari cendawan tiram.. kenyal.. susah lunyai

Lia said...

tu bukan cendawan tiram ke...tgk rupa cam cendawan tiram...mana satu lagi lauk... leh tiru masak lauk ape..biasalah ..orang yg tak terer ni kena belajar dengan yang separa terer.br menjadi hasil masakan...

marziah said...

cendawan ni lg sodap kalo yg masih kuncup, nak siang pun lancar je

littlehumblelynn said...

first time aku dgr betapa seksanya nak siang cendawan..tp xper asalkan yummy2..

I want to lose weight said...

seksa sebab keje leceh :))

Hafiz said...

Goreng pun sodap...