Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, November 29, 2010

XY to XX :)

Dapat teka dah kot...

:))

Wpun mula tu doktor sangat yakin kata XY..
Tapi aku selaku ibu pembawa..
Rasa cam tak sedap hati jugak..
Dah tu.. setiap kali nak beli baju..
Asal pegang baju baby boy je..
Tiba time nak bayar.. aku hilang mood..
Sudahnya letak tanpa beli apa-apa..

Ni catatan awal doktor dalam buku merah aku..
Iaitu XY :)

Bukan laa kata tak bersyukur kalau lelaki..
Cuma sbb dah ada Khaleef..
Harap sangat laa yang kedua ni girl..

Kalau aku ni sihat welepiat cam orang lain..
Leh beranak 4-5 kali takpe jugak..

Ni lak catatan doktor Sabtu lepas..
Ikutkan Sabtu lepas.. appointment aku hanya utk BP review..
Bukan check baby..

Tapi pasal hati tu kata lain macam..
Aku suh gak doktor scan balik..

Dan-dan doktor cakap..

"Eh, nampak karipap laaaaa... ni ada terbelah dua, confirm dah ni.."

Laki aku yang ada kat kaki aku nmpk BLUR sangat!!!

Aku lak dah kemain suka lagi..
Senyum sampai ke belakang kepala hokay..
Rancangan asal lepas check-up nak balik Tg Malim..
Terus berubah.. terbayang YES kat Sogo :))

On the way nak keluar..
Inche Izman tanya aku..

"KENAPA BABY DALAM PERUT MAKAN KARIPAP?"


BIE!!!!!!!!!!!!!!
.
.
.

27 comments:

me suya said...

tahniah kak zel
lengkap la famili pasni lau dpat baby gegirl :)

LiAnA said...

soalan terakhir tu mmg tak bleh blah wakakaka..

tahniah !!!

.::CeK LaLa::. said...

Hadoiiiiiiiiiii lah.....
memang hencik jeman ni blur laaa!!!
mengakah aku gelak tau!!

Anyway.. TAHNIAH....

HaLiMaTuN SaAdIaH said...

Yay:) tahniah.. Kelakarla encik hubby:)

-iLLa- said...

perghh...,pasal menda neh laa yg ku risau kakkkk....

kakngah said...

hahaha!!!
ko jwp apa dgn soklan tersebut???




jeles wey.. aku 3 kali beranak kuar 3 hero gak. tahniah beb!

Hafiz said...

lawak laa papa alang nie...

I want to lose weight said...

Kak Ngah..

Aku tak jawab apa pun..
Sebab time tu aku rasa tak kelakar pun :))

Doktor yang explained balik kat dia..

Tapi pastu dia yang awal2 terjah mak aku bagitau yang gender sudah berubah :))

I want to lose weight said...

Illa..

Aku pun ala2 cuak jugak..
Lebih2 aku dah berabih ni beli baju baby girl :))

LiaNa YuSoF said...

tahniah kak zel...
tp kan.. hmmm........
hahahaha.... klakar la laki akak ni..... adoyai..

ibh said...

Tahniah!..yes!..betul tekaan haku.
Akakakaka..apasal Inche Izman bleh kuar soklan kelako cam tu lak...ekekee

m.q said...

tahniah zel...

aMiYs said...

hehe.. kelakar baca yg last tu...

I want to lose weight said...

TQ sumer :)

Harap2 lagi 2 mgu ada check up lagi..
Tidak ler bertukar pulak..

I want to lose weight said...

Inche Izman sangat konpius sbb sebelum sampai PMC..

Aku ada singgah beli karipap sardin 3 ketui..

nurulhudaresad said...

alamak kelewatan!!tahniah kak zel....wawawa...teruja lak membacanya....hahhaha...anyway,inche sgt membuat lawak.....

Mama Sara said...

tahniah kak ..
xjdlah ultraman..
kena jd sailormoon lah

Ida chubby said...

seronoknyeee..tahniah kak zel..hope baby n mami nye sihat...lawak tul la papa kalep hahaha

azrin said...

hahah....kelakau la..en.jiman ni...
alhamdulillah bg girl...beli baju mmg tak ingat punye la...sy yg dh anak dare 3 org masih duk rambang mata...syookkk...tahniah kak..

Ain Nak Kurus said...

alhamdulilahhhhh...
suka suka.. yey kalep dapat adik girll.. mesti kiut mcm kalep gak.. tahniah ye kak zel.

s.h.a.d.h.i.a said...

hahahaha.. mmg gelak ngekek je.. kelako betul aaaa papa kalepp.. hahaha.. tak leh renti gelak..

tahniah kak zel.. tasha pulak XY.. tertukar sudah kita.. sama2 sepasang la kita pas ni.. :)

Lia said...

Takpe Zel..lelaki ke perempuan sama jek... Lia memula dulu pun cam sedih je tak dpt girl ( skrg ada 3 boys)...tp x kisah....semua ada hikmahnya...

jasayu1 said...

SALAM PERKENALAN... KELAKAR LAH HUBBY... ANYWAY..TAHNIAH...,,,

Zana said...

Tahniah Zel...bakal sepasang...

lawak gila en izman....

Shima Md. Zahar said...

hahahahhaaa..
kelakar laaaa ayat yang akhir tu.. kah..kah..kah..kah..

tapi kan tak mustahil.. sebab saya pun cam gitu gak.. memula tu. mmg doc dekat klinik kerajaan kata girl.. sekali pergi private katanya boy.. tapi alhamdullilah.. bila lahir... hajat tertunai.. GIRL..

quezul said...

tahniah zel..lepas ni leh la tutup kilang smntara waktu..kendian2, kalo kepingin nk menambah, baru keje keras lg....

I want to lose weight said...

SHIMA..

Pertukaran ko menakutkan akak :))