Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, November 30, 2010

Roti ini best...

Tengah-tengah roti ni..
Ada inti vanilla..
Sangat lembut..
Cicah dengan teh O punya laa sedap..
4 biji roti ni = RM2.70..

Tapi tak boleh makan banyak-banyak..
Sebab agak manis..

Sebenarnya nak habaq..
Ini pagi ada BSP (Blood Sugar Profile)..
Pastu ada ambik bacaan BP..

Minggu lepas kena puji dengan Dietician..
Sebab berjaya mengawal GDM (kencing manis)..
Sehingga detik minggu-minggu akhir nak beranak ni..
Juga berjaya memelihara berat baby supaya follow EDD..

Berat baby skang ialah estimated = 1.8kg..
Jauh beza dengan Khaleef..
Masa Khaleef umur 8 bulan dalam perut...
Berat dia sudah mencapai 2.5kg..
Nasib laa kuar takde laa besar sangat.. 3.1kg..
Tu pun sbb awal 4 minggu..
Cuba betul2 ikut EDD..
Mau gak tu cecah 3.8kg - 4.0kg..

Yang makin tidak terkawal skang ni..
Adalah Blood Pressure..
Makin dekat nak bersalin..
Makin menjadi-jadi laa pulak..
Tahu dak.. mgu lepas mencatat bacaan tertinggi - 170/100
Nasib baik bila repeat2.. mau gak turun sket..
.
.
.

4 comments:

afie said...

kat mana beli roti ni?mmg nmpk menarik

Tie-Ibu wawanisolehah said...

terliur plak nengok roti ni sebab x penah tgk roti kaler fink...

noradzlina.kamdani said...

bagus..perkembangan yg sihat..ko jg la diri bek2..ko nk bersalin kn umat nabi muhammad

ibh said...

Aduih..dah la blum breakfast lagi..ko tayang roti ni plak..Memang terliur tgk roti tu..