Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, December 19, 2010

Baby Breech...

1st time dapat gambor dari spital gomen..
Selalu takat tengok-tengok kat monitor je..
Ni pun sbb aku dah dapat tarikh untuk ke Hospital Selayang..
So, kena bagi report in detail..

Seperti di dalam gambar..
Kepala baby duduk sebelah kanan..
Badan sebelah kiri..
Bontot dok kat pintu rahim..
Ni ler yang dipanggil breech..

Peluang untuk pusing ke arah yang betul..
Makin lama makin tipis..
Sebab bila baby makin besar..
Dia makin susah cari ruang berpusing..

Huhuhuhu..

Takmo ceaser..
Sebab nnt susah baik..
Maklum laaa spare tayar saiz 18" kat perut ni..
Nanti pas operate..
Banyak lak masalah lain..
Paling takut.. infection!!
.
.
.

10 comments:

ibh said...

Hope tak kena ceaser la hendaknya..
Eii..takut aku dengor...

Farra Dhelina said...

smga selamat semua nya kak

-iLLa- said...

insyallah semua selamat kak...
daku kena select date utk c sect..

ratusiput said...

anak aku no 2 mmg elok je beb duduk dia dlm perut smggu b4 beranak.bila dh dekat2 dia ble pusing melintang...bila doc korek2...rase jari...so mmg kena GUNTING!~ :)

quezul said...

semoga selamat zel..

sy pun kena ceaser gak..mmg susah sket nk jg..kena pantang mkn betul2 la...

I want to lose weight said...

Dah dapat tarikh

1- PMC = 5hb
2- Hospital Selayang - 9hb

noradzlina.kamdani said...

ooo mcm tu yek gambo baby breech

Shima Md. Zahar said...

jangan risau.. sekrg nie banyak alat yang dapat membantu..

haritu.. saya pun nyaris gak.. sbb bb breech.. doc dah capat kalau dalam 38 minggu bb stil menyongsang.. doc akan betulkan dgn bantuan alat,..

harap-harap bb dlm perut tu berpusing sblm bersalin.. insyaAllah

I want to lose weight said...

Harap-harap ler..
Sebab skang ni pun..
Minggu ni scan OK..
Minggu depan breech..
Minggu lain kaki bawah..

Memang sangat suka berpusing-pusing..
Agaknya bakal atlet terjun papan anjal kot..
Tu yang asyik berpusing2 je..

nurulhudaresad said...

takpe kak...yg penting baby n mami selamat....part nak jaga lepas tu tu...pikir kemudian...yg penting "delivered safely" katanya..