Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, December 23, 2010

Comeikan botol mOmma ni..


Senang ke baby nak pegang kalau bulat camni?
Tapi sangat comel..

Aku ni pakai botol.. takde laa memilih brand sangat..
Main tibai je..
Avent layan.. Pureen pun layan.. Tenderly pun layan..

Khaleef lak tak banyak songel..
Kecuali ada one time tu...
Dia prefer botol kurus yang ada pinggang tu..

Skang pulak.. botol dia tak kisah yang mana..
Tapi puting kena yang lembut..
Kalau bagi puting brand Pureen..
Awal-awal dia dah reject sbb keras..

Paling dia suka puting brand Anakku..
Brand Avent malas aku nak bagi..
3 hari je confirm pecah dikunyahnya..

Untuk baby baru..
Tak banyak pun botol..
Ate kate nak breastfeed :)..
Sikat dah sikat.. lap dah lap.. korek dah korek...
Kalau tak kuar gak tak tau ler..

Skang ni persediaan tang makanan pulak..
Sbb sayur2 sejuk tu confirm mak aku tak bagi..
So, kena makan benda-benda tak sejuk..

Yang dapat tau dari blog Mieja & Nieza..
Horlick.. Milo.. Susu.. Nestum.. Ikan..Kurma..
Pastu mak aku hari tu hari2 kasi adik aku minum longan panas..

Satu je aku seram lepas abih pantang nanti..
AIS!!!
Mieja dia tahan tak minum ais bertahun2 sbb BF..
Kak Zel korang.. Huhuhuhu!!!
.
.
.

3 comments:

Cery said...

insyallah dimudahkan...mmg kene prepare awal2..ready mental fizikal..goodluck..more info here bleh share bersama http://everybodylovescery.blogspot.com/search/label/BREASTFEEDING

I want to lose weight said...

TQ cery :)

quezul said...

zel, mesti boleh..sblm bersalin, mmg nk air berais sokmo...la ni, baru habis pantang, ais pun tk sentuh lg...kalo berterusan lg bagutttt naaa....