Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, December 23, 2010

MOODY hokay..

Tuan/puan,

Sukacita dimaklumkan bahawa,Perbendaharaan Malaysia telah meluluskan kontrak P*D 2010/2011 seperti berikut

(Kementerian masih belum menerima surat rasmi):


1. Jenis perkhidmatan adalah contract for service (lebih kurang macam SPS);
2. Kelayakan cuti adalah seperti berikut :
(a) Cuti rehat : 15 hari
(b) Cuti sakit : 10 hari

* Cuti bersalin: 25 hari (jika ingin cuti lebih, gaji akan dipotong)

Untuk makluman tuan/puan, pihak HR Kementerian dalam proses mendraf kontrak tuan/puan dan dijangka akan dimuktamadkan dalam masa yang terdekat. Maklumat lanjut mengenai terma-terma kontrak yang lebih terperinci akan dimaklumkan kelak. Pihak kami akan mengemaskini maklumat ini dari semasa ke semasa.

Sekian, untuk makluman awal.


AKU MOODY SAMPAI BERANAK!!
.
.
.

11 comments:

I want to lose weight said...

VONTOT laaaa..

nurulhudaresad said...

simpati sangat3...serius...haaiihhh...sabar ehh...

noradzlina.kamdani said...

bwk bersabar..tp 25 ari utk cuti bersalin SGT XPUAS ATI la....

noor said...

sabar la zel...tp mmg sedih la...25 hari temasuk sabtu ahad ker?

iswatie "colours of life" said...

giler ler maternity leave ciput....slmt la aku dpt 90hr..tu pun rasa x cukup..

mimie1678 said...

sggh tak patut!

Mama Sara said...

cuti yang lain leh terima akal..tang cuti bersalin tu...
pantang kan 44 hari...mana nak kena ngan cuti 25 hari jer..
xpatut xpatut

Awanis Binti Zaini said...

Alam kak,
Nape 25hr je.yg gov lain sume dpt 90hari kn.melampau btol

CikguIna said...

sabarlah...
25 hari memang tak patut untuk cuti bersalin...
dulu-dulu pun 40 hari tau...
kenapa dibeza-bezakan antara kontrak dan tetap?

mama maman said...

setau mama yana... kontrak ke tetap diorang(org keja kerajaan) dpt sama je... nape jd begitu lak eks....
sian wanita ni.... xfikir ke bahagian pertadbiran pun ada wanita.... [emo lak mama yana]

I want to lose weight said...

Sebab kontrak yang dapat ni adalah kontrak gaji hari..

Kalau nak cuti 40 hari boleh je..

Tapi takde gaji ler..