Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, December 23, 2010

Terbaeeeekkk hokay!!

gambor sumer ihsan google

Seperti biasa.. la ni malam tido umah mak aku..
Lagipun Khaleef dah takmo balik rumah..
Takkan aku nak tido sorang-sorang pulak..
Adik aku.. sejak ada B.yond ni takmo dah dtg teman aku tido..

Malam tadi mak aku masak..
Kembung rebus goreng berlada kaw2 pedas..
Lagi ada pucuk ubi + kacang botol rebus..
Pastu sambal belacan yang marbeles..

Tanpa segan-silu..
Maklum laa umah mak sendiri kan..
3 kali tambah nasi tak toleh kiri kanan dah..
Eh, ada sekali aku toleh..
Tu pun sebab nak jerit..

"ADA SAPA-SAPA LAGI TAK MAKAN? AKU NAK ABIHKAN NASI!!"

Sambal belacan perrrghhhhhh...
Air hidung meleleh masuk pinggan punya pedas..
Takpe.. layan terus makan nasi..
Bukan air hidung orang lain pun..
Hahaha (entry kotor pagi jemahat)..

Pastu rehat kejap.. terus tido kat katil King size..
Mak aku hadiahkan sempena aku nak beranak ni..
Sebelum ni pakai katil queen..
Hanya aku & Khaleef je selayaknya muat atas katil tu..
Inche Izman kena bawak diri tido atas toto tepi katil..
.
.
.

10 comments:

Natrah Norlin said...

"ADA SAPA-SAPA LAGI TAK MAKAN? AKU NAK ABIHKAN NASI!!" like2...

makanla sis.. sis dapat tak comment saya pasal breech tu..kalau baby still tak breech ble try suluh..doa2 baby akan ikot cahaya tu dah akan engaged...opismate saya ada kes gitu gak..alhamdulillah...tak jadi operate ...

mimie1678 said...

wehhh... meleleh aku nengok sambal belacan tue wehhhh... utk aku yg tgh makan HBL nie kan... sambal belacan ngan nasi pun sodapppp...

I want to lose weight said...

Natrah..
DAH DAPAT..

Dah suh Inche Izman beli torch light yang kuat cahayanya..

Tapi tak tau laa leh tembus ke tidak lemak2 perut setebal tayar tractor ni :))

adha said...

perghhh sambal belacan tu letak belimbing buluh ker? alala.. sedapnya cicah pucuk ubi........aku da pekena pucuk ubi ari selasa ari tu.. ngan sambal belacan asam.. perghh menyengat

hushuss said...

adeh...terus lapor tgk entry zel nih!

Farra Dhelina said...

wahhhh heaven nya dh mkn, lepak kat katil king lak! wah wahhhh..

*ikn kembung rebus tu mmg sedap wat berlada cili api kan kak!! mmg..alahaiiiii...

Beattey said...

aku nak sambal belacan tu...

Kaseh said...

wakakakaka ko ni zel... statement ` ada sapa2 lagi tak makan` tu yg aku takleh tahan tuh..sabo je la.. aku pun nak try la rebus ikan kenbung dulu baru goreng..tak penah wat lagi beb..

noradzlina.kamdani said...

sedapnye...

I want to lose weight said...

Kaseh..

Ko tak payah susah2 rebus..
Beli je kat market..

Kalau kita rebus sndr..
Mesti ikan tu jadi hancur