Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, December 8, 2010

Kejadian...

Semalam balik kerja..
Terus pi market beli bahan basah..
Khaleef la ni duk ngan adik aku kat rumah..
So, sblm pi keje.. kena laa sediakan bekalan makanan utk depa..

Sampai kat kedai..
Tengah aku dok pilih2 sayur..
Tetiba ada satu makcik ni tegur aku..

"GEMUKNYA KO SKANG NI.."

Aku pun sengih sotong busuk je..
Dalam pikiran tu dok fikir..
Aku kenal ke makcik ni?
Ke makcik ni yang kenal aku?
Ke kami saling tak kenal?

Nasib baik.. cashier Indon kedai tu tetiba bersuara pulak..

"KAKAK NI LAGI HAMIL.. "

Maybe dia lak terasa lebih-lebih bila makcik tu dengan bangganya announce aku dah gemuk skang ni..

Tapi makcik tu cam tak dengar je..

"KO NI GEMUK AIR KE GEMUK DAGING?"

Eeee.. nak je aku cepuk mulut makcik tu..

Sabar-sabar..
Aku adalah wanita yang berpekerti mulia wpun aku selalu mencarut :))


"SAYA NI GEMUK KEJADIAN!!!"



Sesungguhnya..
GEMUK itu adalah kejadian & ketentuan Allah jua..

.
.
.

16 comments:

littlehumblelynn said...

kalo aku..aku jawab :apa ko susah ?!!

I want to lose weight said...

malas lak nak kuang ajo..
mana tau.. rupanya dia adalah kawan baik Hajah Norlia ke..
Tak pasal-pasal lak kang..

BUT MAKCIK,

I TAU LAA I GEMUK..
TAK PAYAH BISING-BISING..

Shhhhhh!!

marziah said...

seb baik makcik... kalo x...
eiii... (eh! aku lak yg lelebih. uhuk...)

sab said...

makcik tak syg mulut..klu tak kenal org tak pyh le nk ckp camtu kat org..tp kalu kenal pon ada cara elok la nk tegur org..hampes...

I want to lose weight said...

Aku agak dia adalah penjual Beautiful Premium :))

quezul said...

sabo jerk la...

sy pun penah kena gak mcm ni...wat tak tahu jerk la...

Mamma said...

sengal siput mocik ni dowhh..
mesti jenis kecoh dia ni

-iLLa- said...

makcik tuh pki cermin mata x kak??
x leh nk beza ke gemuk peknen ngn gemuk biasaa??grrrrrrrrrr

I want to lose weight said...

Tkpe.. at least lepas aku cakap GEMUK KEJADIAN tu..

dia dah jadi BLUR :))

iswatie "colours of life" said...

kalu aku lak jawab: awat makcik selim sgt kah?

adha said...

aje ler pekak makcik tu.. apo la tanya cam tu........

makcikrehan said...

yang pasti, makcik itu adalah bukan MAKCIK REHAN. sekian.

mimie1678 said...

agak bengis aku baca sbb aku pun slalu kena... pernah skali aku geram sgt... jumpa kawan lama... benda first dia ckp... gemuknya ngkooo... aku jawab... aku gemuk pki duit ko ker??? laki aku kerja pangkat besar, gaji besar jd hari2 makan besarlaaaa.... terus dia mintak diri... geram tullll!!

noradzlina.kamdani said...

cili jek mulut mak cik tu..tp nk wat camne kn? dh org tua

m.q said...

ntah pape makcik tu
tak reti jaga perasaan org ke

ZuHa BuDak KamPunG said...

huhuhu... pernah gak kene macam tu.... tapi x beik tul la macik tu... uhuhuhu