Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, December 22, 2010

Bintang Bintang....

Ni ler penangan Megamix Crunch semalam..
Makan lewat petang..
Pastu tak minum air masak pun..
Bantai air gas lagi..
Pastu terus tido...

So, pagi ni punya check-up..
BP sangat ok... 120/70..
Bacaan sangat cemerlang..
Bacaan ini hanya aku perolehi masa pregnantkan Khaleef dulu..

Sekali kencing gila punya kotor..
Terus berbintang-bintang aku punya urine test result..
Nasib baik ketamine tak present..
Kalau tak.. harus pi susulan kat AADK...

Baby masih breech :(

Tapi bidan yang badan dia kecik sket dari aku..
Telah memberikan kata-kata semangat...
Sebab dia dah 3 kali ceaser..

Dari awal2 aku takut nak ceaser..
Skang dah rasa berani sket...
Apa pun.. kalau boleh normal.. watpe nak potongkan..

So, baby dalam perut..
Bawak-bawak ler berpusing dan engagedkan kepala kamu..
Tak payah dah nak pusing sana.. pusing sini...

Kalau kamu nak bercita-cita nak jadi atlet terjun papan anjal pun..
Mami takkan bagi punya..
Jangankan terjun sambil berbaju mandi..
Jadi atlet gimrama yang berbaju penuh tapi ketat mendat tu pun mami tak bagi..

Wpun harapan makin tipis..
Kerana baby sudah cecah 3.0kg..
Namun kuasa Allah siapa boleh lawan :)

Berharap yang baik-baik saja...
.
.
.

5 comments:

aBoi said...

Semoga selamat semuanya kak Zel... Fighting !

Natrah Norlin said...

salam sis..opismate saya masa dah akhir kehamilan baby still tak breech.dia jumpa satu kaedah dari internet..suluh di kawasan bawah pusat tu dengan harapan baby dalam perut akan follow ke arah cahaya torchlight tuh..alhamdulillah..dengan izin Allah SWT baby tu engaged...cuba la sis...suluh ye..saya doakan sis selamat dan mudah segala urusan ..amin

littlehumblelynn said...

zell

jgn risau zell..doa byk2!!

cikbunga said...

salam..1st time komen
semoga semua selamat.. pastu nanti try la bf. mesti leh slim punya. misi kita serupa la kak.. chaiyok2

I want to lose weight said...

TQ cik bunga dan sumer :)