Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, December 8, 2010

Saya sudah dapat... :)

Setelah seminggu aku wat dek je tak sapu carpet..
Bukan malas.. tapi TAK LARAT!!!
Cam nak putus pinggang ni punya sakit kalau menyapu lidi carpet ni..
So, aku hanya sapu pakai penyapu gandum ala2 je..

Maka semlm.. balik KLIMS..
Inche Izman kesayangan saya...
Telah membelikan ini vakum LG...
Aku suka yang ni sbb bagless...
Senang & ringkas je nak bersihkan tempat perangkap sampah@habuk tu..

Ni sama-sama wish list tutup tahun aku ngn MR..

Beli kat Tesco je..
Harga ialah RM189.00..
Kat situ yang paling mahal ialah cap Panasonic..
Rege RM299.00.. Inche Izman tanya mau itukah?

Jawapan bini mulia dia..

Tak yah laa mahal2 bie woi..
Kalau carpet luas beruang mengankang je..

Mula menggodek sana-sini..
Kan ke vakum ni cam banyak part nak pasang..
So, Kalep rasa benda ni cam robot..
Kalau kat umah wan dia mmg dah sedia pasang..
Yang ni sebab baru lagi.. lepas pakai.. bukak simpan balik dlm kotak :)

Ni sampah yang berjaya disedut..
Ini hanya dari carpet sahaja..
Punya laa tebal habuk..
Rambut bersimpul-simpul punya banyak..
Nampak sangat laaaaa kan..

Sekarang sudah bersih...

TQ Bie.. Wpun emosi ayang masih belum stabil!!
.
.
.

4 comments:

noradzlina.kamdani said...

hmmm mahal gak ek? aku tgh dok survey lg nk beli vacuum gak nih...asyik belek kene hat yg mahal jek hu hu hu

su su said...

vacumm kak jgn tak vacum...su kibas2 kat luar je,,,coz karpet yg adoo hanyalah satu dan kecik...cukupla buat golek2 he he he

makcikrehan said...

aku mintak ijin tag gambo2 ni kat fesbuk somi nan gendut aku. haku nakkkk jugak!

I want to lose weight said...

Lin..

banyak je lagi yang murah.. tapi kebanyakkannya pakai BEG.. aku part nak tukau2 beg ni malas..