Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, December 26, 2010

Check-up 36 weeks :)

Berat est = 3.1kg..
Lebih kurang berat Khaleef dulu..
Kepala dah turun sket..
Tapi badan masih berat ke kiri..

Nak explain gambor scan tu pun aku tak tau..
Pasal banyak sangat gambornya..
Tapi rasanya tu gambar tulang2 dia..

Baby size follow EDD..
Maknanya tak besar sangat.. tak kecik sangat..
Ngam-ngam dengan umur dia 36 minggu..
Oklah tu kan..
Kalau besar sangat kang rabak banyak pulak..
Kecik sangat.. kang kuar susah nak jaga..

BP dah ok..
Cuma skang ni kena naik sket dos jadi 200mg..
Sebab dah dekat sangat nak bersalin..
Hari tu kata 5hb kan..
Skang belum ada confirmation balik..
Sebab 3hb ni baru nak bagi tarikh sebenar..

Gynae pun dah tukar..
Mula-mula Dr. Ratna..
Ntah camne tetiba jadi Dr. Zarul pulak..
Agaknya dia lebih berpengalaman ler kot..
Dr. Zarul ni owner PMC itu..

Khaleef dah sangat ready nak jadi abang..
Dia dah boleh sebut nama adik dengan betul..
Kalau tak sblm ni kalau org tanya..
Dia main bagi je nama terlintas kat kepala..
Paling geram.. dia bagi nama adik dia "BADAK"
.
.
.

6 comments:

Farra Dhelina said...

badak?? hahaha..kalep2...

nurulhudaresad said...

badak,kalep?
hehehe....
still rahasia ke nama nya kak?alaaa...

Kaseh said...

sabo je la dak khalep ni.. ada ke badak...sapa nama anak angkat aku tu zell..meh bgtau meh.

qaseh johanna said...

kalu bdn terlebih sihat ni..bahaya tak kalu preknen..??
saye takut ade masalh kncg mnis n drh tggi je...

I want to lose weight said...

peknen dulu pstu baru leh tau ada ke tak... ;)

noradzlina.kamdani said...

sabo je lah dgn bdk kalep nih