Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, December 30, 2010

Belum lagi...

Mesti ada yg speculate.. Kak Zel dah bersalin..
Sebab x online hari ni.. pastu tak hapdet blog..

Belum lagi :))

Tapi hari ni... sungguh sibuk..
Patutnya esok last day keje..
Tetiba jadi hari ni laa pulak..

Pastu hari ni lak ada check up kat gomen..
Kul 9.00 pagi smpi sana..
Check up ngn bidan kejap je..
Kul 10.00 dah setel..

Tapi, sebab kencing kotor lagi..
Kena jumpa doktor..
Hat ni hazabedah giler...

Dari kul 10 pagi.. Kul 11.45 baru smpi giliran aku..
Tido kat kerusi depan bilik doktor tu..
Sampai mengigau tau..

Masuk dalam tu..
Gitu gini gitu gini.
Tetiba doktor rasa rajin pulak nak scan baby..

Ni paling lama sekali..
Lebih 30 minit..
Doktor tu cari jantung & heart beat tapi tak jumpa..

Aku tak panik pun..
Sebab boleh rasa baby bergerak aktif dalam perut..
Lagi pun sebelum tu ada cek pakai yg bunyi geduk gedak tu..
Result 149/minit.. so OK sangat laa tu kan..

Aku pun tak pasti apsal dia nak cari sgt heart beat..
Doktor biasa je bukan O&G...
Sampai kejang2 laa perut aku dia punya tonyoh..
Pinggang pun dah sakit..

Dekat 12.30 tgh baru doktor selesai..
Aku pun dah hilang mood nak pi keje..
Terus balik umah Hajah Norlia.. tido smpi kul 3.00 ptg :))

Pas bangun tu baru terhegeh-hegeh pi Pejabat..
Siapkan apa yg patut..
Banyak lagi hal2 yg perlu dibereskan..

So, wpun esok rakyat Mesia bergumbira cuti umum..
Akak Zel akan berada di pejabat sampai lepas sembahyang Jemahat..

SELAMAT BERCUTI PANJANG U OLS!!
.
.
.

6 comments:

geraugebang said...

tak per...last day
kak gerau suka sangat bila zel tengah mengandung ni...
Dia sangat rajin memasak...
lauknya nampak mengancam...
kalau cam tu... tahun depan lepas bersalin rehat 4 bulan mengandung lagi yer...

Natrah Norlin said...

good luck yer sis....

Farra Dhelina said...

smga slmt semua nya sis..

* happy holiday jugak utk akk :)

mimie1678 said...

gud luck zel....

-iLLa- said...

akk dh nak abeh pantang nanti..kit apulak nk tempuh pantang...grrr sungguh bosan alam berpantang...

I want to lose weight said...

:)

Dh ler pantang aku pendek je kali ni..