Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, December 12, 2010

Tayangan Umum..

Minggu ni proses mengemas & membasuh baju-baju baby..
Pastu readykan beg baby & mami utk ke spital..

Pada pendapat akak..
Bila dapat anak baru..
Semua mestilah serba baru..

Biar murah-murahan pun takpe..
Janji brand new :)

Tak payah jegil2 mata nak tengok BRAND apa Kak Zel korang beli..
Takde nyer Guess ke.. Osh Kosh ke.. Obaibi ke.. Hallmark ke..
Paling gah pun.. Baby Kiko jerk..

Hehehehe...

Setakat nak ulang alik Gumut Tambahan - Kg Lambak..
Baju-baju biasa dah cukup :)

Hat atas ni.. baju-baju skirt mekirt..
Wah.. teruja ngko...
1st time beli baju2 gegirl utk anak sndr..
Selama ni beli utk anak buah je..

Ni lak set baju-baju malam..
Masa beli baju-baju ni.. belum tahu gender..
Tu kaler oren.. kuning.. biru.. hijau..
Kalau dah tau konpem pink.. purple..

Ni baju set.. baju panjang.. baju pendek.. bib.. topi.. sarung kaki tangan..
Beli kat Long Wan Parit Buntar :)

Ni lak romper..
Hari tu time aku g Hytex..
Tengah pilih-pilih set bantal..
Tetiba ada satu nyonya ni terbalikkan bakul dia depan aku..
Dia kata sumer romper lawa-lawa..
Cucu dia tak muat nak pakai..

Memang lawa-lawa..
Dan berbaloi sangat regenye RM8 selai..

Set-set sarung kaki & tangan..
Sumer beli kat Hytex..
Masa Khaleef dulu.. ada sebeban tak kuar plastik pun lagi..
Tapi tak tau dah sorok tang mana..
(sorok.. takut laki i bebel sbb beli tanpa manfaatkan.. )

Ni lak barut, selimut dan towel..
Ada setengah orang tak suka barut anak..
Konon2 nanti anak jadi tak lasak dan manja..

Tapi aku pulak..
Memang suka barut anak dengan minyak telon..
Sebelum tu tuam dulu dengan lada hitam dalam buncut..

Khaleef masa baby memang jarang sesangat kembung angin..
Kalau kembung terlebih minum susu selalu..

Ni biasa laa kan..
Mesti laa nak ada satu set..
Baby oil je tak beli sbb Khaleef punya yg sapu kat rambut ada banyak lagi..

Apa kes?!!
Kata nak fully breastfeed..

Ini persediaan je..
Mana laa tau ada aral melintang ke hape..
Sini bukan ada jual botol camni..

Tapi susu tin memang nekad takmo beli..
Masa Khaleef..
Hari pertama discharge, sudah angkut Mamil Gold 3 tin..
Pastu meroyan baby takmo susu badan..

Last but not least..
Beg baby.. sudah masuk barang sket-sket..
Diapers.. tuala.. selimut...
Takde beg comel-comel..
MR je tau mana dapat beg bunga-bunga ni..

Tengok-tengok gambor..
Baru perasan.. napkin nak bedung takde..
.
.
.

11 comments:

cienaishah ismail said...

semoga selamat sumenyer...mesti x sabar2 dah kan...hehehheheee........

Kak Mah said...

rasa cam nak kirim jek kat ko baju baju bb kat tanjung malim tue..ehehehe...

nurulhudaresad said...

ehh..kite lak yg eksaited menengok nya...nnti ada rezeki kite kirim brk baby kat akak naa...semoga semuanya selamat...

Kaseh said...

zel aku booking anak ko jadi anak angkat aku boleh? moga selamat semuanya nanti..amin..

IbuHanna said...

SALAM KENAL,

Zel, kita due lebih kurang sama ek. akak now dh 32weeks pregnancy..zel awal 1week kan.suka baca blog zel la..i follow..

lynda_hani said...

wah zel seronoknya tgk baju2 baby tu.. tak sabar rasanya nak bersalin kan..? aku doakan semua selamat zel.

I want to lose weight said...

:))

TAKDE MAKNA KORANG NAK KEM BELI KAT TG MALIM..

Baju-baju ni sumer aku beli kat SOGO, The Store Taiping, pastu ada sket2 aku beli kat Long Wan Parit Buntar.

Tg Malim ni hape hade?
Kalau hade pun mahal nak mampus..

I want to lose weight said...

KASEH..

Beres :)

Mama Zara said...

bestnyaaa nk terima kehadiran orang baru :)

Mieja@Amiizaa2001 said...

seronoknyaa zel....meriah kaler2nya aku suka:)

quezul said...

semoga selamat semuanyer zel...

sy dh sebulan lebih..menghitung hari jer nk perabis kan pantang....