Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, July 7, 2009

Alahai.. busy banget sey

IKLAN DULU - Broochbizz dah hapdet stok baru !!!!

Dah ler pagi ni aku ada kelas ganti...
5 orang.. tambah pulak ngn makcik 2 org..
Pastu kelas ganti in future 2 org..
TOTAL 9 orang..

Tu takpe lagi aku leh handle..
Tapi dengan tambahan budak Ahmad in d house..
Membuatkan sibuk aku bertambah2 lagi

Muka suci je dengar discman dia tu..
Kejap je tu.. pastu dia seret discman tu cam seret kucing


Ni lak tempat beradu putera di PID
Kena hangkut dia mai PID lebih kurang 2 mgu bermula hari ni..
Kak ipar aku operate fibroid..
So, seluruh family mentua aku sumer duk Puchong la ni
Tinggal laaa budak Ahmad ni bersamaku..

Ikut hati nak je aku anta pi masuk Taska
Tapi mak aku dok pesan
"Jangan sampai orang tersentap pulak nnt"

Paham-paham jelah...
Khaleef ni kan cucu kesayangan no.1 belah mentua aku


Ini adalah hadiah harijadi Khaleef in advance

Oleh....
Puan Hajah Norlia Sukri
Fungsinya.. boleh tgk TV, DVD, VCD, MP3, USB, Memory Card
Pastu siap built-in 300 games
Portable.. bateri tahan lebih 3 jam..
Lagi leh cucuk PS2 main kat menatang ni

Harganyer... adalah MAHAL !!!
Kenapakan nenek2 ni.. kalau bab cucu, kemain lagi
100 hengget tu ala2 singgit je..
Time aku dulu.. minta bola tampar
(perasan jadi CHUN maero attack)
bulan ni mintak... 2 bulan lepas tu baru dapat..
Itu pun kena kongsi dengan adik2 aku..

Menatang ni mak aku siap beli 2 biji
1 utk Khaleef... 1 utk Sara...

AKU ADALAH DENGKI !!!!


Eh, tapi ada tau benda yg menghappykan hari ku
DVD-Burner !!!
Kan laptop aku ni tak leh burn DVD
So skang i adalah dah ada burner DVD
Tak lama lagi leh laaa aku jual lak DVD TBL workout
dan DVD Drama Korea ;)



DIET


Hari ni tak makan satu hari
Tak aerobik
Tak minum HL
Tak makan bee pollen & proimmunise
Minum air dalam 1L shj

Eeeee.. tiba2 aku adalah hilang semangat nak diet

OLEH ITU

~contest~

KATA-KATA SEMANGAT TERBAIK
( sila tinggalkan di ruangan komen)

AKAN MENERIMA SET DARIPADA BROOCHBIZZ
(brooch rantai + gelang + butang baju melayu)

1 Pemenang SAHAJA









13 comments:

Mia-Ina said...

every succesfull person has a painful story. Every painful story has a succesfull ending

Accept the pain & get ready for succes, kak zel

don't ever give up!

noor said...

tak per Zel...aku pun tak diet minggu nih...next week ada exam, so kena study, diet semua tungguh ker minggu depan...meh la sama2 kita gain weight minggu nih...hahaha - itu lah kata2 semangat dari aku...

Azimah@Melati said...

bukan niat nak hadiah..ehehe serius nie....tengok la muka suci aku nieh.... jangan give up zell..ko tengok jek TBL yang sudah...before and after...the pain....yang dia orang dah tempuh utk kurus...outcome dia camner..mabeles sehhh.....go slow..insya'Allah berjaya.... agak-agak malas nak exercise..ko brisk walk jek kat dalam PID tue...tambah budak Ahmad tue ada...mesti ko akan lebih senang berpeluh...dan percayalah..haku teramat jeles dengan ko yang boleh mendiet...sedangkan haku..ckp jek buat nyer idok..ngeh ngeh ngeh.....btw...cd-cd exercise yang ko pos tue harrraaaammm tak bersentuh lagik.....

niena..(,")(",)... said...

kak zel...jgn give up...kite dh jd kan kak zel idola ni..tak dpt masuk TBL hari tu..so mengikuti kak zel diet pun buat kite semangat nak diet...dgn cd aerobik kak zel bg lg...kalu kak zel tak diet...kite pun takde semangat nak diet..kesian la kat kite...kawin pun belum...pakwe pun takde ni...terus kan diet ye kak zel....chaiyok...!!!!

NaNa YuSoF said...

Kepada Kak Zel..
saya ni kira pengikut setia blog akak la... & saya jgk ada msalah obesity dr baby lg...so, ble saya baca blog akak ni, wat saya bsmangat nk kuruskn badan...

akak nk kata2 prangsang kn?? xsusah kak.... akak ingat or lihat blik matlamat akak...terang2 akak tulis.. MY JOURNEY TO LOSE WEIGHT...

kwn2 saya slalu ckp, nk cantik kena sakit...tp bagi saya, nk cantik kena usaha... sakit tu hanya ujian...usaha tu lg penting...kalu kita xusaha, mcm mana kte nk kurus kn...

kata2 ni bkn utk saya dan akak je...tp utk sume yg sdg berusaha utk menguruskn badan..

jgn give up, teruskn berusaha... sbb stiap usaha dan niat yg baik itu akan mndatangkn ganjaran yg kte sdiri xjangka...

imma`jamal said...

salam kak zel.. ni duta mee udang nk support kak hikss. kak zel, jgn putus asa.. kak zel igt n pk niat n tujuan kak zel utk diet ni. pd imma, kak zel pk untuk sihat. sekarang ni penyakit mudah je nak hinggap. nak lak klu berat badan berlebihan. kak zel, mesti nak kan life yg bahagia bersama anak n suami kan. so, teruskan perjuangan diet kak k. mmg la nmpk ssh.. tp klu ade kemahuan, insyaAllah berjaya w/pun amik masa lama. imma support kak.. chayok²!! hikss

kak long said...

Zel... aku ni dah la pemalas nak comment2, bila dengar ko cmani aku rasa nak luku je kepala lutut ko. Sbb aku kan peminat setia program diet ko! hik hik hik.. Ko beli HL aku pon beli..Ko beli scale canggih tu pon , aku ikut nak beli jugak (tp duit lom cukup), CD "copot-copot" pon aku dah beli (buat aje belum), paling aku suka...ko snap gambar makanan fuhhhh.... itew paling aku suka..
Jadinye.. kalau ko dah malas... aku pon ikut sama malas !

damiqula said...

kak zel,sile jangan malas

kalo tak,sy pon ikut same malas:(

sile jgn kecewakan harapan seluruh pembace blog anda di seluruh malaya juge di muke bumi ini

Layla said...

zel...aku kan...aku kan....huargghhh cer ko baca blog haku....sure ko memahaminya...(ceh pomot blog tu)...

zel, aku ni ha...mati2 ingat aku ni 68kg tau...terus aku selamba badak....diet hl tp mcm main2 sbb aku rasa mcm nak makan je..workout malas....walaupun aku tiap2 hari on ko nyer cd tp huh sekejap buat sekejap rehat...hampeh...

tp...uwaaaaaa smlm setelah aku beli scale baru....nak pengsan aku bila tgk berat aku 72.6....bmi 28.4 fat n water jgn ckp la sungguh memalukan....taraf umur 60an tau...

mlm tadi aku frust gila...tp pagi tadi aku dgn semangat gila terus hl shake....kul 10 raisins n iko...lunch hongkong beef noodle tp aku tahan je tak makan daging hirup kuah je lebih...ni baru lepas kunyah iko n minum teamix....terpaksa zel...sbb dah nekad...dan yg penting aku bersyukur aku disedarkan yg aku sgt la sudah overweight...bagi aku la...so jom...bukan tuk org lain zel...utk diri kita gak....kalau ko patah semangat aku lagi la patah semangat sbb ko yg support haku cd workouts...jom zel....aku support ko....cyaiyok chaiyok....

Honeybunee said...

Salam...firstly, nk bgtu yg sy suker jenguk blog zel p dalam diam gitu jer la...hehehehehe...n ari nih t'bc yg citer2 cinter dolu2 tuh...muakakakak...dari skala 10-01 sy bg zel 08 hokey??? pasal sy xleh bg 10 sbb sy suker sgt kat no 08 tuh. Hehehehe...
anyway...sy nak kongsikan kata2 smangat yg kuar dari mulut hubby sy untuk wife dia yg pernah obes n didedikasikan dalam bahasa tranung neh...

" Honey beng amik ati ngat org nok kater pung...kalu org tegur honey gemuk ke makan banyak ke, honey kater ke orang tuh...saya nok wak ganer,laki saya wahi saya gemuk,yer dok wahi orang kurus, ye kater dok sedap nok peluk!hahahahaha..."

N start ari tuh tu la jawapan saya biler orang tegur..."gemuknyer kak long lening..."hehehhehehe
Harap zel jgn putus asa ngan HL sbb sy pun sama cam zel...pengguna HL...Bukan untuk jadi kurus...tapi untuk berada di zon selesa. Jgn push sgt diri sendiri...slow n steady. Nama pun "JOURNEY" kan???Alhamdulillah 4 bulan nih dari 79kg skrg dah jadi 68kg...macam koho payah nok kuar dari angka tuh p sy wak dok nampok jer angka di scale tuh dan tetap teruskan usaha tuh. Hehhehehe...janji Hubby sayang sudah! =)

M@ said...

portble dvd ni sngt berguna..tulah umpan aqeel tuk duk diam..makan kat restopn kne ade..huh..dh 2 x kiok..dia p kepakkan screen tu..harap yayep jaga bebaik ya:)

Murni said...

Hayati kata-kata suamiku tersayang ini:

"Apabila kau GEMUK dan PENDEK maka dipanggil sebagai POHON YANG RENDANG. Tunggu depang tangan jer.. pasti burung-burung akan hinggap"

Satu lagi..

"Perhatikan almari baju you tu (3pintu). Takut nanti suatu hari bila berjalan ngan I, orang akan tanya... kenapa ko bawak ALMARI? err.. sorry.. rupanya wife U.."

Tensen kan? Itulah hakikatnya. Sabar jer la.. tapi, itulah kata-kata motivasi untuk diriku ini.

- Mama Adi
- http://epanekal.blogpot.com

I want to lose weight said...

Murni.. amboi.. kejam nyer laki u..
Heheheheh..

laki aku cakap aku cam almari..
Harus aku campak je almari2 dia yg buat semak samun kat umah tu..