Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, July 5, 2009

Makan Ikan Bakar

Keserasian aku dan Inche Izman...
Kitaorang berdua ni suka sangat holiday kat tmpt yg dah biasa pergi
Kepergian kitaorg ke Lumut kali ini..
Adalah kali yg ke-4

Mungkin sbb senang bila dah tau..
Nak tido kat mana..
Nak makan kat mana..
Nak beli2 kat mana..

Jadi nyer.. sempena besday Inche Izman..
Dia lak yg nak belanja kami makan ikan bakar..
Jadi we were heading to Lumut.. AGAIN !!!

Kali ni pilih Medan Ikan Bakar Teluk Muroh
Lokasi nye sebelah Marina Beach Resort tu

Aku mmg sangat benci time tunggu makanan tiba..
Itu sebab aku suka pergi fast food restaurant
Order - Bayar - Ambik - Ngap


Tukang membuat pembayaran..
Steady ye bang..
2 orang makan je.. rm68.50..
Stended laaa rege seafood


Budak yg hampir menghilangkan kesabaran aku
Dia ni suker je nak wat mak dia menjerit2 cam orang sawan
Medan Ikan Bakar ni letak betul2 tepi laut
Mana aku tak sawan.. kejap2 dia g tepi laut nak tgk ikan
Buat nyer terjatuh kang..

Aku siap bawak portable dvd + games dia
Tapi hari tu pulak laa menatang tu nak abih battery pun..
Mmg tak senang makan kalau dengan budak ni



AKHIR NYER..
Kerang rebus ni smpi dulu stlh 40 minit menunggu
Mmg sedap sbb kerang nyer besar2 dan bersih


Yang ni lak sotong goreng tepung
Aku adalah tak percaya yg ni hasil dari 5 ekor sotong besar yg aku pilih
Dah laa banyak tepung je.. sotong tak tau mana pi
Yang pasti aku hanya jumpa 2 je kepala sotong
Tp timbangan yg dikira adalah utk 5 ekor
Adakah ?!!!!


Ikan gerut-gerut masak masam manis..
Kuah nyer adalah sama spt pencicah sos di atas
Cuma nyer maybe campur sket tomato sause nak bagi masam
Pastu plus sayur2 sket
Bagi aku adalah tak sedap
Aku masak lagi sedap !!!


Hat ni aku suka.. tapi kuah asam tu..
Pedas giler.. lum kuar dari simpang Teluk Batik tu..
Perut aku dah memulas nak cirit-birit
Laki aku baru je nak bawak pusing2 Lumut & Teluk Batik..

Eeee.. tak tahan.. suh dia cepat2 pecut balik hotel
Membebel gak dia on d way tuh..
"Asal ke mana2 je nak berak laaaa"

Aku just jawab..
"Klu bley cakap kat perut ni... SABAR YE PERUT.. SAKIT LAIN KALI TAW"

Mmg aku dah cakap..
Bukan nyer kuasa kite nak tentukan sakit ke idak ye tak

Tp kalau fikir2 betul jugak tuh
Aku ni jenis asal ke mana2 je mesti nak berak
Kadang2 g SOGO je..
Itu pun nak berak jugak

Malam Jumaat lepas (2/7/09) g Klinik PMC Kampar..
Ambik ubat lelah si Khaleef..
Kan nak p holiday.. takut kena asthma attack lak..
Sementara nak tgu pharmacist kasi ubat..
Aku sempat lagi berak kat klinik tu..
Padahal baru je kuar dari umah..






6 comments:

tunteja said...

zel...dulu tmpt tu paling best.x sangka skrg masakannyer x best..saya asal manjung.

The Biggest Loser Team said...

haha ko ni zel....mana2 g nak membuang eh.. maknanya sistem penghadaman ko tu ok tu.. anyway sedapnya sotong goreng tepung tu..lama aku ngidam..nak pi cari pasni..ayooo.. tapi kan zel.aku rasa betul la..klau mkn macam biasa tapi control sikit berat akan turun tapi kalau dok control melampau mmg liat nak turun kan..

kakyu said...

Zel.... memang tempat tu TAK SEDAPNYA la... kakyu dah penah kena gi tempat yg sama.... mmg hampeh.. rege potong kepala punya standard tp rasa mcm nak bunuh je tuan kedai tu.......

psst: kg kakyu mmg dekat2 sana mmg ramai kata TAK SEDAP.....

geraugebang said...

macam sama hobi pulak. kak gerau pun gitww. Semua shopping complex kak gerau dah membuang.

I want to lose weight said...

KASEH.. aku sgt setuju..
La ni.. bila nak makan aku makan je
Tak kira laa nasi ke..
Kek ke..
Aiskrim ke..

Tapi aerobik.. HL.. Bee Pollen.. Detox Tea.. Belasah jugak.. wpun kadang2 ada skip2.. tp aku pastikan 1 hari tu mst ada benda diet2 ni aku buat

que_zul said...

nampak menarik jer sotong tu...5 ekor ke tuh?..cam tak caya jerk...