Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, July 27, 2009

Penang Driver...


Kali ni p Penang..
mula2 tu aku bagi adik aku drive..

Ada sekali tu hampir nak tersondol
Honda Accord yg tiba2 brek mengejut..

Pastu mak aku seriau dah nak kasi adik aku drive..
So aku laa take over..


Seperti yg aku dah tahu..

Pemandu-pemandu di Penang ni..

Bawak kete mmg cam takde lesen

(
sorry ye orang Penang..)
Nak masuk simpang..
sorry laa kalau nak pasang signal..

Nak kuar simpang.. jgn harap ler depa nak toleh dulu..
Main kuar je...


Pastu jangan laaa kete ko ala terhegeh2 sket..
Konpem kena hon..

Tau laa kan..
Kete kat Penang tu majoriti nyer sumer kete mahal2..

On d way dari Jambatan nak ke Bukit Bendera tu..
Mula2 ala caci maki fasa 1 je..

Cam Bodoh.. Bengap.. Sengal...


Kuar dari Bukit Bendera tu..

Konon2 nak g Kok Lok Si yg ada kura2 tu..

Masuk pulak pekan cina bukit yg sesak..
Sket2 nak hon.. sket2 nak hon..
Bengap ke hape..

Klu orang datang melancong tu laju je nak ke sana sini..

Bukan laa dtg melancong namanya.. tu dtg melancap..


Ok.. time tu dah UP sket vocabulary aku..

Dah masuk Kelas Kedua Rendah...

Mak aku dah bising2 sket..
yelah sbb Khaleef kan ada

Dia lak jenis cepat je tangkap klu perkataan bukan-bukan ni..


Pstu tak jadi pergi pun.. sbb dh hangin..

G laa Padang Kota..
Time ni pun sama.. jalan sesak..
2 lane dah jadi 4 lane..

side mirror dah 2 kali kena langgar ngn motor..
Mak aku pun dah join sekali.. tp dia masih makian tahap 1..


Aku lak naik lagi jadi Vocab Kelas Dua Tinggi..
Time ni segala binatang-binatang haram.. halal.. sumer kuar..


Tiba2.. dah smpi kat jalan yg lapang sket..
Aku dok line paling kanan sekali..

Ada seekor lori sengal ni.. dari lane paling kiri

Desup terus masuk line kanan...
BREK DAN TERUS BERHENTI !!!

Tanpa signal tangan.. signal lampu... tanpa hazard light...


Aku betul2 belakang lori tu..
Nyaris terhumban Khaleef punya emergency break..

Kali ni.. Carutan Anugerah Dekan Kelas Tertinggi aku pun kuar..

Siap jerit "WOI KO NAK SUH AKU MAMPUS KE ?!!!"

Mak aku lak
"Along... kang depa kejar.. tau laa ngko"

Pedulik !!!!


Memandu kat KL dalam jem sesak banat camne pun..

Takde laaa seteruk memandu kat Penang..

Namun begitu.. I tak serik hokay...

Lama-lama nnt I pun leh jadi samseng driver kat Penang..
Apa-apa pun... Aku tetap akan mai lagi 2 bulan akan datang..

Nak borong DVD lagi... . .



7 comments:

shila said...

haah..betul tu kak..pemandu2 kat penang ni mmg cam tu...kurang kesabaran..asyik nk hon je kejenya...

Ugly duckling said...

Ekekeke proud to be Penangite

I want to lose weight said...

ugly - hehehehe.. Orang Penang takmo komen ke ?

Beattey said...

aku dok penang 5 tahun seyyy....depa punya driver sebijik driver singapore klau masuk jb...mmg siol semuanya...takde ciri2 pemandu berhemah...aku rasa depa nak sangat jadi pemandu berkhemah bawah surat habaq...wakakawawakakaka...

NitaSakura said...

Salam, Bestnye gi Pinang, teringin gak nak gi. Tapi takut pun ada, teruknya pemandu kat Pinang ni... Diaorang ni dapat lesen terbang ke.

Kaseh said...

wakakaka mmg ada kelas ko maki tu zell..tapi apa2 pun sib baik khaleef ok dan tak terhumban kat depan..kalau tak ko je kejar lori bodo tu...

idtgm@streamy.com said...

Tak payah kejar.. sbb lori tu mmg benti tengah2 jalan tu.. nak baiki lampu ke.. landscape ke.. camtu laaa..
Tapi perangai setan gondol yg amat.. pas aku marah tu.. depa gelak senyum je perli kat aku