Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, July 28, 2009

Melampau penat nyer....

Kenapa puasa ganti lebih memenatkan dari puasa bulan Ramadhan ?!!
Perasan tak ?
Mgkn kah effect psikologi...
Orang lain boleh minum... ko tak leh minum...
Orang lain leh makan.. ko tak leh makan..
Orang lain leh korek hidung... ko hanya leh gesel2 tepi hidung...

Dari pukul 10.00 td kepala hotak aku ni pikir nak buka puasa je..
Tapi kenangkan pagi tadi dah sahur baeeekkk punyer..
Bawa-bawa bersabar banyak-banyak..

Selalu nyer..
hangin nak berbuka aku ni hanya akan hilang bila jam dh masuk kul 2.00 pm..

Time ni dh rasa rugi laa pulak kalau berbuka..

Itu sebab sebelum2 ni.. aku selalu puasa lagi 5 hari sblm Ramadhan..
Time ni dah takde cara lg nak batalkan puasa..
Sebab kalau berbuka.. kang dah tak cukup hari nak ganti..

Betul ke kan.. org kata puasa ganti haram berbuka ?!!
Sapa tau leh jawab.. tp takde hadiah...
Contest mgu depan ada.. so tunggu....



Ngantuk pun sama...
Seminit 2 kali menguap...
Hari ni aku tekad nak balik kul 4.00 ptg..
Kira lagi 2 jam tu mintak halal jelah..

Namun begitu...
Mulai Jumaat ini sampai Jumaat mgu depan..
Selama 6 hari aku akan OT hari2 selama 1 jam...
Sebab assistant aku cuti exam..
So, disebabkan tiada pembayaran OT..
Maka kira hari ni nyer ponteng akan digantikan dengan OT..
Hehhehe... alasan.. TERBAEEEKKKKKK !!!!!
.
.
.





1 comment:

Anonymous said...

salam.

yap kak zel, memang haram berbuka untuk puasa ganti. even jika kita nazar untuk puasa pun, kita wajib ganti dulu puasa wajib, baru buat puasa nazar. Ganti puasa wajib ni ibarat kita berpuasa dalam bulan ramadhan. hukumnya tetap sama, dan segala apa yang boleh dan tidak boleh dilakukan semasa puasa ramadhan akan teraplikasi ketika kita puasa ganti..

Hikmah, Scotland