Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, July 12, 2009

Kenduri kat Kg Melayu Subang

Cam dah sajak jekan.. tambah anak sorang lagi..
Tu anak sepupu aku.. putih melepak..
On d way balik dari Subang.. tiba2 mak aku tanya..
"Elective Ceaser tu mahal ke?"
Aku sbnr nyer tak tau ler bape rege..
Aku jawab lebih kurang dalam 5K..
Sekali mak aku cakap...

"Pregnant jelah Long... nak tgu apa lagi.. Kang MAMA BAYAR..."

Harus ?!!!!!!!

Malam ni aku tanya Inche Izman..
Jawapan dia.. "Jangan ganggu laa... abg nak tgk tv"

Eeeeee... bengkek semak samun daun kering betul laaaaaa..
Benci aku..
Kang aku pandai2 kasi pregnant sndr kang baru tau !!
Pastu wat diam je...
Dia tentu tak perasan sbb masa aku pregnant Khaleef dulu..
Camtu jelah badan aku tak berubah..
Perut pun lebih kurang cam skang ni gak..

Pastu tanya Khaleef "Nak adik tak ?"
"Nak ammi..."
"Nak lelaki ke perempuan?"
"Nak KUAN-KUAN"

Hehehhee.... bagus tau anak aku ni..
Paham betul ngan firasat mummy dia..

La... lari tajuk siot !!!
Aku nak citer pasal kenduri sepupu aku tadi..

Ni ler lauk nyer..
Ada satu lagi gulai daging.. tapi aku tak ambik..
Ok laaa boleh tahan sedap.. tapi pedas..
AKu ni tak tahan pedas... mesti cirit birit..

On d way balik.. kuar je tol federal hiway tu..
Terus aku pi mencerut....
Hehehe... tu tabiat hakiki aku ler.. mencerut ceret :))
.
.
.

6 comments:

Mia-Ina said...

xpe...anak tu kan rezki kak zel..tambah la lg..haha

Inche Izman x mo dikacau le2..cite pe lak yg teruja sgt dia tgk tu smpai bini dia kat sblh x pndg..haha

anak dia lak 2x lima piki sm ibu dia..hehe

QIQA said...

aku tgk lauk ni mcm aku kenall aje.. heheh.. macam aku pernah makan aje semalam..ermm makan kat kampung subang jugak... kita makan kat restoran kan... tak silap restoran WAFA..hehe iye laa tu..tempat kita pergi semalam sama laa zel..aku sampai kat rumah pengantin kul 1.30..tp tak perasan pulak ko zel... aku pun tak dapat gulai daging.. tp aku mintak dan tunggu sampai org hantar..tak malu betul kan.. tp zel mujur aku tak sakit perut..heheh

Layla said...

aduyai zel, kekadang dorang ni pelik kan...time kita ready sibuk tgk tv tak kelip2....time kita dah hanyut di lautan atlantik barulah.....mencari2....he he xpe la.....jom sama2 kita berusaha keras ke arah itu....:-) sure boleh punya...

I want to lose weight said...

A-AH LAAA... sama kenduri ler..
Sepupu aku pengantin pompuan belah Batu Arang..

Eh, laki ko join PEKIDA ke..

Tak salah aku la.. laki dia tu orang2 Pekida ni ler..

eynda said...

Peknen je Zel...mana tau dlm pantang boleh jaga kaw-kaw....harus slim nanti :-)

Beattey said...

Aku pun nak peknen taun depan...sekrg ni diet untuk pregnant la..ko pregnant jek la zel...saing aku..