Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, July 9, 2009

Bulatan Tg Malim....

Satu Tg Malim ni.. klu nak dikira.. mmg ada SATU je roundabout..
Satu lagi kat Proton City.. tp jln tu xde org lalu pun..
Kecuali org2 yg keje proton & tinggal perumahan proton..

Bulatan ni baru je ada...
Sejak jalan tutup utk wat jalan komuter..
Kemudian ada short cut bawah jambatan keretapi...
Sejak tu laaa bulatan ni wujud..

WHAT IS SO SPECIAL ?!!! (adalah speaking di malam hari)

Ini bukan pasal special ke tak special...
Tapi just nak warn everybody yg dtg Tg Malim..
Supaya berhati-hati bila lalu bulatan ni..

Jeng... jeng.. jeng...
Adakah kes Keliwon ?!!!

Bukan....


Kena hati2 sebab penduduk Tg Malim ni ambik bulatan lain sket...
Klu ada kete dari kiri muncul nak masuk bulatan...
Kereta yg ada dalam bulatan akan BERHENTI...
Dan bagi laluan pada kereta yg nak masuk ittew...

Dulu-dulu aku terkial2 dan terkujat jugak tiba2 kete depan aku benti..
Tapi skang alah bisa tegal biasa..
Maklum laa aku lalu bulatan ni hampir setiap hari..
Sbb hala ke kiri itu adalah hala ke Kg Lambak..
Umah mentua aku di mana aku anto Khaleef hari-hari..

Ni contoh nyer... dah masuk bulatan.. tiba2 brek..
Nak tgk ada tak kete akan muncul dari belah kiri..

Aku lak.. hape keje ptg2 hari ni tgu roundabout ?!!!

Pasal seberang jalan dari kereta aku ni ada gerai sate..
So, adalah beli sate di petang hari utk di bawa ke rumah mak aku..

Maka nyer.. makan sate ler malam ni..

Pastu mak aku masak goreng berlada ayam + petai..
Siap ada ikan kembung rebus goreng + sambal colek tempoyak...

Adusssss !!!
Can not tahan laaa...
Mula2 makan sesenduk...
Pastu abih... tertambah pulak 1 senduk lagi...
Dah laa esok timbang day...

Tp tadi aku dah timbang...
Masih sama spt mgu lepas..
Balik Lumut hari tu je.. naik 1kg jd 118kg..
Pastu turun balik jadi 117kg..

So.. tgu jelah esok apa bacaan timbang ittew...




4 comments:

eynda said...

1st time dengar lalu kat bulatan cam tu hehe....

Lazyf... said...

Good info for those yg x pnah lg smpi ke Tg Malim tmskla kamek...hehehe

cikbedahlaser said...

nasib la bukan roundabout jln 222 Pj tu ha...
roundabout pon d langgar...
da tu...roundabout dgn bumper lbh kurang je...

noradzlina.kamdani said...

kite dh lalu dh tmpt ni...