Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, July 8, 2009

Sehari di SMC, Shah Alam

Semlm hari operate kak ipar aku..
So, berbondot-bondot ler kami ke SMC-KPJ
Operate dalam kul 1.00 tgh,
Kamiorg smpi dalam kul 12.00 tgh

Seperti biasa... Budak Ahmad adalah sangat mencabar kesabaran..
Yang tambah lagi bengkek...
Adalah TIDAK BOLEH MEMUKUL dia...
Kerana atuk dan wan dia ada sama..
So, boleh jegil-jegil jelah..
Which is bagaikan mencurah air ke daun keladi...

Nak jadi citer bangang..
Aku boleh laa kan..
Lupa bawak bekas susu..
Betul2 ada sebotol je..
Bayang ler dari kul 12tgh smpi kul 9mlm tak nyusu
Cam2 kerenah laa dia buat..



Kul 2.00 ptg dah abih bedah..
Tapi tak leh kuar lagi sbb darah banyak keluar
So, kena ganti darah...
Dalam kul 5.00 ptg baru leh masuk wad



Ini laa rupa fibroid nyer..
Mmg sangat besar...
Smpi dr pun kata dia 1st time jumpa fibroid sebesar ni..
Hampir 6 tahun kak ipar aku bela benda ni..
Klu diumpamakan... sebesar buah tembikai susu...


Kak ipar aku masih tak sedar lagi...
Khaleef ni anak buah kesayangan Mak Long..



Semalam.. sumer nurse kat SMC adalah naik pangkat..
Asal jumpa je nurse baju biru tu..
"Hai TOKTER" (hai doktor bhs khaleef)
Nurse kat wad 2B sumer kenal dah dia wpun hanya sehari dok sana..

Tapi bila jumpa doktor sebenar..
Dia panggil "MAKCIK"
Sbb doktor pakai baju biasa je..
Sian Dr Siti Esah.. turun pangkat ler semlm..
.
.
.





9 comments:

The Biggest Loser Team said...

zel..besornyaaaa fibrod tuuu.. ngeri plak aku tgk..tapi kan..khaleef mmg comel....

Layla said...

zel, besarnya....mcmana dia detect ek.....

I want to lose weight said...

Perut nye jadi besar..
Cam peknen 8 bulan..
Kena lak dia badan kecik..

eynda said...

Besarnyer fibroid tu....alhamdulillah dah buang...

Lazyf... said...

Khaleef PEACE....comel!!!

Mak Doyah said...

sian doktor, jadik makcik...ada2 je la si khaleef tu..tapi khaleef menten hensem...besarnye fibroid ..takut pulak tgk, kalau perut buncit2 tu kena pegi check la ek..

I want to lose weight said...

Kalau perut muncit dan keras..
Pastu tak period..

Cepat2 laa p cek

Nieza Ishak said...

Besornyaaaaaaaaaa ... cam besor kepala budak pulak.

gerbera said...

Ngeri..memula ingat bola untuk Khaleef, upenyer fibroid. Perut aku buncit gak, tapi bile tarik napas dalam2, bleh kempes. Alhamdullilah bukan fibroid.