Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, August 23, 2010

Hadiah Hari Lahir..

Oleh kerana Papa telah mengesahkan bahawa raya ni cat rumah..
Maka, utk menghilangkan boring Khaleef di hari lahirnya..
Mami dengan baik hati..
Tanpa kuar asap ikut telinga spt selalu..
Pastu siap asahkan pensil lagi 3-4 batang..
Memberi kebenaran pada Khaleef utk melampiaskan bakatnya..
Pada dinding rumah :)

Tapi dia lagi advanced..
Siap susun meja kerusi tepi dinding..
Sebab yg rendah-rendah sumer dah penuh...
Kena up tinggi lagi..

Tu dah gumbira sangat ler tuh...
Takpe.. conteng laa...
Start minggu depan.. rumah dah kaler lain..
Kalau terconteng sikit pun..
Mami catkan muka ngko ngn Nippon Paint.. Nippon Paint..

Yang tinggi tu Papa... (pdhal papa tinggi 3 cm je dr mami)
Yang rendah sket tu Mami..
Yang paling pendek tu Khaleef..

Katanya tengah jalan2 kat Taman Bunga..
Kemudian jumpa raksaksa...
Papa jadi tomen kosmos..
Khaleef jadi tomen mebius..
Mami?

MAMI JADI BARBIE MENARI !!!
(dia pronounce BABI.. tp aku tau laa dia maksudkan 12 Dancing Princess)

Hehehe... OK! comel gak tu...
.
.
.

13 comments:

Miss Fadhilah said...

hahahha...comel!
jgn nti bila dah cat baru dia buat gni lg sb ingt kak zel x marah dia..hahahha,haru nti

sofie natashah said...

kak zel, apa kata akak pilih satu dinding utk khaleff conteng. akak cat lah dengan cat yang boleh lap tu, macma iklan dalam tv tu.


hari2 boleh conteng, hari2 boleh lap.

hehehehe

rina said...

huhuhuh.. comelnya...

I want to lose weight said...

Cat boleh lap tu.. kalau conteng ngn krayon @ pencil color yg ada lilin baru leh padam..

Kalau dia bantai pen @ magic color @ pensil tajam..

Jgn harap dapat padam..

I want to lose weight said...

Miss - dah pesan banyak kali bila papa dah cat tak boleh tulis lagi..

nurulhudaresad said...

ha'ah...
beli cat yang leh lap2 tu
betul ke idak tak taw la kan..
si eric tu pon masa deco bersama eric kemain lg promote kata anak2 leh conteng dinding....hahahah...kalo x jadik akak saman je sama diorg...

I want to lose weight said...

Umah mentua aku pakai cat tu..
Ada yang leh padam.. ada yang tak leh..

Kalau pakai pen.. jangan harap leh padam

m.q said...

comel tol arts & imagination si kalep ni..

memorisusuanku said...

alahaiiii tomei2 ayeep buat camtu:):) sayang plak kalo aku nk cat hehehhehehe.......

pandai lukis:):) cantek...

effadyaza said...

creative la khaleef nie...menggunakan kepakaran & kekreatifan yg ada...journey of the family...siap ada citer lagi...sambil melukis sambil berkarya...

iswatie "colours of life" said...

baguih...nanti kat rumah br aku...sblm cat warna lain..aku nak suruh anak aku mencemar duli gak..kalu org tanya...ini hasil mural anak2

Farra Dhelina said...

hahahaha adeiii sakit perut gelak..

clever boy pya dak kalep ni

Ms AiReEn MoHd said...

hahahaha lawak tul....tak leh bla aku ngan hasil nukilan khaleef ni wehhhhh, da mcm antu galah aku tgk en izman..tak per ...keep up the good work kalep...