Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, August 18, 2010

SILA KAGUM!! Nak tepuk tangan pun boleh...

Mana tak riak...
Dengan perasaan MALAS menguasai 80%..
Dengan mengantuk..
Dengan sakit tumit kaki...
Dengan mual loya bercampur baur..

HASILNYA...

Masak lemak pucuk ubi + tulang ikan talang masin..
Resepi spt yg dicadangkan..
Sikit bawang merah + cili merah + cili api + kunyit hidup = kisar
Santan guna yang perah sndr dari kelapa parut..
Marbeles hokay :)

Inche Izman tanya.. "BELI KAT PASAR KE?"


Ni Inche Izman yg request..
Ikan cencaru belah belakang..
Dalam tu ada cili tumbuk + belacan + bawang merah + kunyit...
Goreng garing..

Ni Inche Izman tuduh aku beli yg frozen..
Heheheh.. popia sardin..
Barulah aku tahu... HAZABEDAHNYA nak mengopek kulit popia...
Banyak masa terbuang mengopek kulit tu je..
Last-last dapat buat 6 ketui je..
Tu pun hitam2 sbb time ni aku sibuk tgk Cinta Kirana..

Ni air asam blender je..
Tak larat dah nak tumbuk-tumbuk..
Cili merah + cili api + belacan + ais asam + bawang + tomato + garam + gula..

Pastu sebagai selingan ada ulam petai..

KESIMPULANNYA...

Inche Izman dan Akak Zel korang..
Telah melicinkan nasi 3 pot...
Lepas makan.. 2-2 tak larat nak bangun..
Pasal perut penuh sangat..

Itu namanya makan bertemankan syaitoooonnn...
Sebab sorang pun tak teringat nak baca doa makan ke hape..

Pasalnya..
Lauk sumer dah marbeles..
Sekali.. dah kul 7.15 mlm..
Baru teringat... NASI TAK MASAK LAGI !!!!!

Tu yg nasi masak je..
Ala2 semgu dah tak jumpa nasi..

Apa-apa pun.. TQ ols..
Semangat memasak korang dah meresap sket kat aku..
:)
:)
:)

5 comments:

nurulhudaresad said...

big clap to akak!!!
heheeeh....gigih tapi berbaloi kan?heheheh......

aNa SuZaNa said...

wahh.. popia sardin..^___^

m.q said...

mabeles weyhhh..mabeles..
tepuk2 (1000x)

yenyenpreng said...

wooh lapo giler pulak tgk makanan nii

noradzlina.kamdani said...

wah....bnyk ko msk zel...mesti izman syg ko lebih ek...rsnye babay ko bawak bnyk perubahan dlm idup ko ek zel...baby girl kot...tu yg rajin msk tu....