Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, August 3, 2010

Lagi hari yang lemau..

Dulu pun boring gak..
Tapi skang skala boring tu dah hampir mendekati no. 10

La ni.. time sedar dari tido..
Mata pun tak bukak lagi..
Otak tu terus berfikir..
Hari ni pi keje apa nak buat?

Orang lain boring banyak keje..
Aku kat sini boring takde keje..

Yang banyak nak disiapkan..

QUESTIONAIRE..

La ni.. ada 3 set berlainan nak kena buat..

Aku heran gak institusi-institusi yg buat kajian ni..
Depa menggunakan duit yang banyak utk buat kajian..

IMPAK?!!!!

Non-hado hokay...

Telecenter aku ni TETAP..

1- Masih guna PC zaman awal 2000 dulu.. yg monitornya klu aku angkat skang, boleh keguguran kandungan punya berat...

2- Masih melayan streamyx zaman jahiliah dgn kelajuan 512kbps kongsi 6-8 biji PC..

3- Masih menghadap econ yg dah servis 10 kali tapi masih mengeluarkan angin ala2 sekentut sejuknya..

4- Masih menggunakan perisian-perisian tahun 2003...

5- PC dari 12 dah jadi 6.. menjelang hujung tahun ni mesti tinggal laptop aku je semata-mata dalam ni..

Kalau ikut perasaan aku ni...
MALU yang tak terkata-kata dah..

Lebih-lebih lagi skang ni Tg Malim sudah banyak telecenter baru..

Depa dengan PC-PC baru..
Peralatan lengkap..
Internet kelajuan tinggi..

Camni ke nak suh bersaing?!!

Bersaing dari segi murid TUA sapa lagi banyak..
Boleh laa menang kami ni..
Sebab skang ni tinggal warga-warga emas je yg masih setia...
Tu pun sebab depa rasa PC-PC hazab kat sini je compatible dengan speed depa..

Oleh itu.. bagi yang buat kajian2 sumer ni..

Kamu-kamu tu adalah golongan bijak pandai dan berpengaruh..
Dah tau sangat apa masalah kami ni..
Apa kata hasil kajian tu di bawa ke atas utk tindakan lanjut..
Kalau takde tindakan lanjut.. bertindak sendiri..
Bantu kami seperti mana KAMI BANTU ANDA :)

Bantu aku untuk menghadapi hari-hari lemau..
Aku mau aktif seperti dulu..
Aku mau gaji diberi setimpal dengan kerja..

Jangan setakat membebani aku dengan
kerja berulang-ulang asyik2 benda yang sama..


Ikhlas dari,

Pn Zel d' Pengurus :)
.
.
.

1 comment:

Alida Ali said...

Boringkan kalau g keje takde benda nak buat..rasa jarum jam tu lmb je bergerak....tp klu byk keje pening lak...