Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, August 8, 2010

Saya masak sedap...

Hari tu masa awal pregnant mak aku dah masak sekali..

Kali ni teringin lagi..
Tapi malas nak nyusah mak sndr..
Dia pun bukannya free sangat..
Lain laa kalau mak aku tu suri rumahtangga..

So, dengan SMS bernada arahan..
Inche Izman diminta mengutip pucuk ubi sekitar Pej. Pos Temoh..
Dah ler lupa nak kasitau camne nak petik..
Punya laa banyak dia kutip..
Batang sumer merah2..
Nak bagi makan kambing buleh ler..

Apa-apa pun TQVM untuk Inche Izman..

Semalam.. lepas berSMS dengan adik aku..
Maka terhasil laa..
GORENG BERLADA GARING PUCUK UBI + IKAN BILIK + UDANG KERING

Rasa memang marbeles..
Laki bini makan nasi 4 pot licin hokay..
(Ada rahsia nak reveal pasal Inche Izman...)

Dari lima bintang..
Saya sendiri bagi 4.5 bintang..

APA?!! Tak adil sbb sndr masak sndr kasi bintang..

Hehehe.. HADE HAKU KESAH !!!!
.
.
.

5 comments:

m.q said...

hehehe..betol2
hada haku kesah hakhakhak

nurulhudaresad said...

ok je kata masakan sendiri sedapp...nak harap suami puji lambat sgt...hehehe

ibh said...

Ko ni zel...buat perut aku bunyik ja..lauk simple mcm tu yg buat aku leleh tau tak..Tp siyes..aku tak penah tau lak pucuk ubi bleh masak mcm tu...

I want to lose weight said...

Try la.. tp mula2 rebus dulu pucuk ubi tu..

Pas dah empuk.. tos smpi kering..

Goreng ikan bilis pastu tepikan..

Masuk cili hidup tumbuk sama bawang ngn serbuk kunyit sket

Goreng smpi garing.. tambah udang kering..

Pastu masuk pucuk ubi.. ngn ikan bilis.. gaul rata..

Tak payah letak garam pun tkpe

noradzlina.kamdani said...

aku xpernah jumpa lauk nih...nnt kene cuba kot