Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, August 2, 2010

Jodoh atau Cinta...

Tak pasti adakah mood aku yang takde..
Atau buku ni yg menghilangkan mood aku..

3/4 buku ni rasa cam ok je..
Kisah kahwin paksa..
Danish yang dipaksa kahwin dengan cucu angkat datuk dia.. Iman..

Iman ni lak muda lagi time tu..
Baru 20 tahun..
Kahwin dengan sebab dia nak pi oversea belajar..

Pastu aku kurang paham dengan perangai laki dia ni..
Suka menyorokkan diri tanpa sebab musabab..
Keluarga dia yg ditimpa musibah..
Tetiba Iman ni pulak yg kena take over tugas2 dia..
Menyorok bukan kejap2.. 5 tahun...

Lepas tu banyak laa jalan2 citer yg bagi aku mengarut-ngarut..
Lebih2 lagi lepas bapak Iman, Tengku Farid muncul..

Tapi tu takpe.. aku leh tahan lagi membacanya..
Masih mampu untuk baca selai demi selai tanpa skip..

Pastu konpius ramai sangat nama Johan
1- Abg ipar Danish pun Johan
2- Bodyguard bapak Iman pun Johan
3- Officemate Iman pun Johan

Tiba-tiba..
1/4 lagi nak abih..
Nama panggilan hero ngn heroin berubah..
Hero dari Danish jadi "D"
Heroin dari Iman jadi "Nie"

Masa ni otak aku dah tak leh nak digest lagi dah..
Terus tutup buku letak kat rak buku..
Tak tau laa bila tahun nak abihkan citer ni..

TAPI... ini hanya pendapat aku yg dah berumur 31 tahun..

Banyak jugak review mengatakan buku ini sangat bagus..
Ada yang baca smpi 3-4 kali khatam..
Cuma jiwa aku je agaknya kurang romantik time ni kot..

**/*****

p/s: Dulu2 time bertunang & baru2 kahwin.. aku is Ayang.. Inche Izman is Bie.. Agaknya org lain dengar pun geli bernanah telinga kot :))... la ni hilang dah... kadang2 je guna... Tinggal panggil "Mi" dan "Pa" sahaja..
.
.
.

2 comments:

Mia-Ina said...

kekadang layan novel nie..leh senyum sorang2x..:-)

noradzlina.kamdani said...

ha ha ha, xde la..ok jek kdg2 mmg nama manja ms awl2 kenal akn hilang sekali sekala TERGELIAT lidah nk memanggil.