Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, August 9, 2010

MGTT tidak memuaskan..

Nurse dah call tadi petang..

Suh datang balik esok utk wat MGTT sekali lagi..

Masalahnya.. sepanjang weekend lepas

1- Makan pelbagai jenis kek... maklum ler ramai harijadi..

2- Makan buah mata kucing smpi 1kg..

3- Minum air manis pelbagai perisa.. maklum laa kenduri...

4- Makan pelbagai kuih manis2... kenduri, ramai laa bagi cam2 kuih...

5- Makan nasi boleh tahan banyak gak..

Ini tengah pulun minum air masak sebanyak mungkin..
Biar senak perut malam ni pun.. i don't care..

Janji bulan puasa kang takde ulang MGTT...

Kalau tak hancus laa nak puasa penuh ini tahun..

Sapa-sapa ada petua nak bagi turun BP ngn gula..
Meh laa kongsi2 kan..
.
.
.

7 comments:

noradzlina.kamdani said...

aku xde petua la....tp based on aku nye xperience aku kontrol mkn nasi, air bergula n lbh mkn buah n sayur br le back to normal...

kakngah said...

ms peggy adf.. BP aku naik. jenuh hulur lengan kt PK kalumpang tu. mak yong AKA pengasuh anak2 aku bg petua, ulam daun sup.. ala.. cam tabur kt mee goreng tu ler..

Mia-Ina said...

kte pun same mcm kak lina je..:-)

m.q said...

mkn ulam2 pahit tu
dpt menurunkan kadar gula dlm badan
insyaALLAH

lynda_hani said...

zel, mkn ulam2 yg pahit. Bpk aku kencing manis, so dia byk mkn ulam2 pahit utk kurangkan kdr gula dlm bdn tu.. Try la..

I want to lose weight said...

CTh ulam-ulam pahit itu ?

Mizz_NuHa said...

macam bahaya je nih.kak zel,jaga makan!jaga kandungan!

disiplin..disiplin...